Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBelen “Gençlik Şühedanın izinde” programına hazır…

Belen “Gençlik Şühedanın izinde” programına hazır…

Gençlik ve spor Bakanlığının, Belen Kaymakamlığı ile Belediyesi tarafından üzerinde Sarıkamış şehitlerinin 103’üncü yıldönümü dolayısıyla Atik yolunda “Gençlik Şühedanın izinde” anma programı 7 Ocak günü gerçekleştirilecek.

Yurt genelinde düzenlenen 7’den 70’i Sarıkamış şehitlerine anma etkinlikleri kapsamında Hataylı Belen’in Atik radar yolu mevkiinde bir araya gelecek. Birinci Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve aralarında çoğunluğu çocuk denilecek yaştaki kahramanların da bulunduğu 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinlikleri Hatay’da 7 Ocak günü gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Belen Kaymakamlığı ilçe Belediyesi, Gençlik Merkezleri İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi İskenderun Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri bu yıl dördüncüsü yapılacak.

Hatay’ın tüm ilçelerinden yola çıkan ve ecdadına vefasını göstermek isteyen duyarlı insanlar, STK üyeleri doğaseverler Belen Atik radar yolu tören alanının bir kilometre gerisinde buluşacak.

Hatay’ın tüm ilçelerinden hareket edecek araçlar 10.30’da tören alanına ulaşacak. 11.00 Saygı yürüyüşü başlayacak, 11.40 Tören Alanına Ulaşılacak,
11.45 Programın arz edilecek, 11.47 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunacak,
11.50 Kuran-ı Kerim Tilaveti, ardından 11:55 Dua okunacak. Saat 12:00 açılış konuşmaları yapılacak, 12.15 şiir dinletisi, 12.30 Sarıkamış Türküleri seslendirilecek. 12.40 ağaç fidesi dikimi gerçekleştirilecek. 12:50 Toplu Fotoğraf Çekimi, 13:00 Çorba İkramıyla anma etkinliği sona erecek ve 13:20 otobüsler tören alanından geldikleri ilçelere hareket edecek.

Program Koordinatörü Ahmet Keskin, 7 Ocak Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirileceğini, araçların kalkış saatlerinin ise her ilçede farklılık göstereceğinden dolayı, ilçedeki ilgili Gençlik Merkezi Müdürlüklerinden veya İlçe Spor Müdürlüklerinden öğrenileceğini, hatırlattı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER