Salı, Eylül 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenBelen Kaymakamlığı Öncülüğünde Erasmus+ Toplantısı Yapıldı

Belen Kaymakamlığı Öncülüğünde Erasmus+ Toplantısı Yapıldı

Erasmus+ “Let’s Make The World More GreE+n” adlı projenin ilk çalışma ziyareti Hatay’da gerçekleşti

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Türkiye’den Belen Kaymakamlığı Romanya’dan AHA Center ve Letonya’dan Creative Minds for Culture ortaklığı ile gerçekleştirilen Erasmus+ “Let’s Make The World More GreE+n” adlı projenin çalışma ziyareti 30 Ağustos 2024-03 Eylül 2024 tarihleri arasında Belen Kaymakamlığı’nın ev sahipliği ile Hatay’da gerçekleştirildi.
Çevre ile ilgili olan çalışma ziyaretinde katılımcılara Hatay’ın doğal güzellikleri ve yeşil alanları ve biyoçeşitlilik üzerine iyi örnekler gösterildi. Hatay’a özgü Kırıkhan Dağ Ceylanları, Amik Gölü’nün son kalıntılarından olan Gölbaşı, Belen Rüzgar Gülleri ve endemik bitkileri gibi projemiz için nadide örnekler içeren alanlar katılımcıların dikkatini çekti. Ziyaret esnasında, katılımcılar Tosyalı Holding’in güneş panelleriyle çalışan tesislerini ziyaret ettiler ve sürdürülebilir enerji kullanımı hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, katılımcılar tarafından Belen ilçesinde ağaç dikimi yapıldı ve katılımcılara Bahçeşehir Belen Kampüsünde topraksız tarım uygulamaları gösterildi. Dörtyol Geçilmez Kanyonunda çevre temizliği gerçekleştirildi.
Projenin son gününde üç ülkenin katılımcıları, Belen Kaymakamı Sayın Mahmut Sami Yılmaz tarafından, Belen Kaymakamlığı’nda karşılandı.


Belen Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ, “Böylesine değerli bir projenin ülkemiz ev sahipliğinde başlaması bizleri çok mutlu etti. Özellikle, depremin yaralarını yeni yeni sardığımız bugünlerde, Hatay’ımızın eşsiz doğal güzelliklerinin tekrardan dünyaya tanıtılması, hepimizin umutlarını tazeledi. Sahip olduğumuz nadide doğal güzelliklerin değerini bilmemiz ve üzerimize düşeni her daim yapmamız gerekir. Hatay, benzersiz zenginliklerle ve doğal güzelliklerle dolu bir yer. Lütfen bu doğal güzelliklere zarar vermeyelim, temiz tutalım ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakalım. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimi iletmek isterim. ” diyerek sözlerini bitirdi.
Sertifika töreninin ardından katılımcılar, başta Belen Kaymakamı Sayın Mahmut Sami YILMAZ ve Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM olmak üzere, kapılarını onlara açan ve projeyi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER