Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBelenli Kadınlar Yanlarında Çocukları İle Kursta

Belenli Kadınlar Yanlarında Çocukları İle Kursta

Hatay’ın Belen ilçesinde açılan “Filografi” ve “4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” kurslarına kadınlar çocukları ile kurslara katılıyor. Masada kurs malzemeleri yanlarında çocukları eğitim alıyorlar.

Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen Belen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen “Belen Kadın Toplum Merkezi” projesine katılan kursiyerlerin bir yıl sürecek eğitimlerinin beşinci ayındalar.

Hatay Valiliği SODES Birim Sorumlusu Mehmet Koca ve Birim Uzmanı Cemil Şekerci Kursların katılım ve eğitimin hangi aşamada olduğunu yerinde görmek için incelemelerde bulundu.

SODES Birim Sorumlusu Mehmet Koca; ziyaret esnasında proje kapsamında aktif olarak yürütülmekte olan “Filografi” ve “4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” kurslarının kursiyerleri ile sohbet ederek yaptıkları çalışmalar ve ürünler hakkında bilgi aldı.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim toplamda 12 ay sürecek olan projenin 5.ayında olduklarını belirterek “Dekoratif Tablo Yapımı” kursumuz açıldı. “Ahşap Yakma” ve “Step-Aerobik” kursları da çok yakın zamanda açılacak. Katılmak isteyenleri bekliyoruz. ”dedi.

ÖDÜLLÜ KURS
Proje Koordinatörü Sevim, proje kapsamında merkeze güncel 100 adet okuma kitabı alarak “Her 1 Kitap, 1 Çekiliş Hakkı” sloganıyla yola çıktıklarını kaydederek,” kursiyer olma şartı olmaksızın Belen ilçesinde yaşayan 18-65 yaş arası tüm bayanların bu kampanyadan faydalanabilecekler. Proje sonunda yapılacak çekiliş ile 10 kişi küçük ev aletleriyle ödüllendirilecek.” şeklinde açıklamada bulundu.

ANNELER ÇOCUKLARI İLE KURSTA
Belenli anneler “Filografi” ve “4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” kurslarına yanlarında çocukları ile katılıyorlar. Çocuklarını bir yere bırakamadıkları için yanlarında getiren anneler elleri işte çocukları yanlarında kimi zamanda masada onlarla birlikte kursa katılıyorlar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER