Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBelgesiz Eczacı Teknisyenlerine Son Fırsat!

Belgesiz Eczacı Teknisyenlerine Son Fırsat!

İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, derneğin Sağlık Bakanlığı girişimleriyle belgesiz eczacı teknisyenlerine son bir fırsat tanınarak kurs açılacağını söyledi.

İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, Onursal Başkanları Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu ziyareti sırasında meslektaşları açısından önemli bir konuya dikkat çekti.

Eczacı Teknisyenliğinin artık üniversitelerde okutulan bir meslek haline geldiğini hatırlatan Başkan Cemal Çelik “İki ay önce Sağlık Bakanlığıyla görüşme yaptık, sıkıntılarımızı aktardık. Çünkü Türkiye’de mağdur olan teknisyen arkadaşlarımız var, bunlarla ilgili son bir kez bir kurs talep ettik. Memnuniyetle karşıladılar, imzaladılar şu an konu Mecliste” dedi.

Bundan sonra Teknisyen belgesi olmayan hiç kimse Eczanede çalışamayacağını ifade eden Başkan Cemal Çelik “Çalıştıran eczacılarımız dahi risk altında, suç işlemiş olacaklar. O yüzden bakanlık bize sordu, sizin bünyenizde kaç mağdur var diye, 45 kişi İskenderun, Türkiye geneli 25 bin kişiyi kapsıyor. Türk Eczacılar Birliği de, eğer bunlar denetlemede saf dışı kalırsa büyük bir mağduriyet yaşarız diye bu kursun açılması için bizimle beraber girişim yaptı. Bakanlık da olumlu karşıladı ve kurs açılacak. Ben buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum, belgesi olmayan arkadaşlarım biran önce derneğe başvurmaları ve bu belgelerini almaları gerekmektedir” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER