Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBİK Toplantısını Afyon'da Gerçekleştirdi

BİK Toplantısını Afyon’da Gerçekleştirdi

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, birim ve şube müdürlerinin katılımıyla 3-6 Kasım tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek “2022 Müdürler Değerlendirme Toplantısı”nın açılışında konuştu.

Uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade eden Erkılınç, yasama sürecinde 800’den fazla gazete sahibi ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen bölge toplantılarının organizasyonu nedeniyle tüm çalışanlara teşekkür etti.

BİK olmasa gazeteler nasıl ayakta kalır?

Türkiye’de uzun bir aranın ardından ilk kez bu kadar kapsamlı şekilde yasa değişikliği tartışmasının yaşandığına ve yasanın kabulünün üzerinden bir aya yakın süre geçmesine rağmen tartışmaların sürdüğüne işaret eden Erkılınç, bölge toplantılarında basının bizatihi kendisine düşman organizasyonların algı operasyonu yürüttüğünü gördüklerini ve bu duruma hiç şaşırmadıklarını kaydetti.

Kurumsal imaja saldırı sayılabilecek girişimlere karşı dikkatli olunması çağrısı yapan Erkılınç, “Basın İlan Kurumu siyasi bir kurum değildir. Görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiştir. Yasa değişikliği sürecinde bizi siyasi zemine çekerek sopalamak için çok çaba sarf edildi. Bu beyhude çabaları üzüntüyle izledik. Sansürcü diyenlere mevzuat dedik, baskıcı diyenlere yönetmelik dedik. Hukuk dairesi içerisinde kalmaya gayret ettik. Aracı bir kurum olduğumuzu her defasında dile getirdik. Kurumsal imajımızı her geçen gün güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Kurumunuzu savunmaktan korkmayın, üzerimize yapıştırılmak istenen etiketleri reddettik, reddediyoruz, reddedin. Hakkımızda kara propaganda yürütenlere Basın İlan Kurumu olmasa, bu gazetelerin nasıl ayakta kalabileceğini sormaktan çekinmeyin.” şeklinde konuştu.

Kimseden liyakat dersi alacak değiliz

Son günlerde şahsının da siyasi tartışmaların odağına çekilmek istendiğini ifade eden Erkılınç, “takipçisi çok, bilgisi az” kişilerin kanun teklifi sürecinde konuşulanları Meclis’ten geçmiş kanun maddesi gibi kamuoyuna sunmalarını, en hafif ifadeyle izleyici ve okuyucuya saygısızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat ise, 6 ay gibi kısa sürede ülke genelinde faaliyet gösteren tüm şubeleri gezdiğini anımsatarak, üç dört kişilik personel ile şubelerin birden fazla şehre hizmet verdiğini ve faaliyetlerinde üstün başarı sergilediklerini gözlemlediğini söyledi.

Onat, sahada tespit edilen aksaklıkların zamanla giderileceğine inandığını belirterek, toplantının hayırlı olmasını diledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER