Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBingöl'de peş peşe korkutan depremler! Depremin şiddeti 5.8 olarak açıklandı

Bingöl’de peş peşe korkutan depremler! Depremin şiddeti 5.8 olarak açıklandı

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı son dakika bilgisine göre Bingöl’ün Karlıova ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 5.8 olarak açıklanırken, derinliği de 5.8 km olarak ifade edildi.

Bingöl’de peş peşe korkutan depremler! Depremin şiddeti 5.8 olarak açıklandı

Bingöl’deki deprem Muş, Tunceli, Erzurum, Erzincan ve Diyarbakır gibi şehirlerden de hissedildi. Son dakika bilgisine göre 4.6 şiddetinde artçı bir deprem daha meydana geldi. Özellikle Erzurum, Bingöl ve Elazığ’da vatandaşlar dışarı çıktı. Bakan Soylu’dan ilk açıklama geldi.

Depremin ardından bölgeden son dakika bilgileri geliyor. Az önce açıklanan verilere göre Bingöl Karlıova’daki depremin şiddetinin 5.8 olduğu ifade edildi. .

Kuzey Anadolu fay hattının Bingöl Karlıova’dan başladığı biliniyor. Depremin olduğu alan aynı zamanda ülkede en fazla depremin olduğu yer olarak dikkat çekiyor.

Bakan Soylu ‘dan İlk Açıklama

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Bingöl’deki depremde ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır.”

Kandilli Rasathanesi az önce son dakika açıklaması yaparak depremin şiddetini 5.8 olarak revize etti. AFAD ise depremin merkezinin Bingöl Karlıova olduğunu şiddetinin ise 5.7 olduğunu belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER