Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunBrandalarla Kurulmuş Çadırlar Var!

Brandalarla Kurulmuş Çadırlar Var!

İskenderun’da kurulan çadır kent dışarıdan tam donanımlı gibi görünse de içeriye girince işler değişiyor. Alanın görünen tarafında AFAD çadırları, iç kısmında brandalarla kurulmuş çadırlar bulunuyor.

 Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük yıkımın gerçekleştiği Hatay’ın İskenderun ilçesinde çadır kentler, felaketin üzerinden bir hafta geçtikten sonra kurulmaya başladı. Ancak bu alanlar büyük eksikliklerle faaliyete geçiriliyor. İskenderun’un Sarıyer Mahallesi semt pazarı alanında kurulan çadır kent bunlardan biri.

DIŞARIDA AFAD ÇADIRLARI, İÇERİDE BARAKALAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) ait çadırlar alanın dört tarafından görülebilecek şekilde yan yana ve art arda kurulu şekilde görülüyor. Fakat çadır kentin özellikle orta ve arka tarafında AFAD’a ait çadırlar bulunmuyor. Boş olan iç kısımlara depremzedeler kendi imkanlarıyla, branda, battaniye ve tahtalarla geceyi geçirebilecekleri yaşam alanları kurmaya çalışıyor.

‘YARDIMLAR ADİL ŞEKİLDE DAĞITILMIYOR’

Semt pazarına kurulan çadırların sayısı yetersiz olduğu için önceliğin çocuklu ailelere verildiğini belirten depremzedeler, çareyi kendi imkanlarıyla barınma alanları oluşturmakta buluyor.

Depremzedelerden Kadir Ünal, “Çadır sayısı yetersiz kaldı. Biz de ne yapalım? Dışarı da yatamayız sonuçta. Kendi imkanlarımızla barakalarımızı kurduk. Başka şehire de gitmek istemiyoruz. Zaten gitmek istesek nereye gidebiliriz ki? Bakmayın dışarıdan buranın böyle göründüğüne. İmkanlar kısıtlı. Gelen yardımlar da adil bir şekilde dağıtılmıyor” dedi.

‘ARTIK KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK, BİZİ DUYUN’

Çadır kentin orta yerinde, yine sivil imkanlarla sığınacak derme çatma çadır kuran bir başa depremzede ise zor şartlar altında geceyi geçirdikleri söylüyor. Civardaki bina inşaatlarından tahta parçaları getirip birleştirdiğini, etrafını battaniyeler ile kapatarak ısıtmaya çalıştığını belirtiyor.

İsmini belirtmek istemeyen depremzede, “Çadırın her tarafından hava giriyor. Çocuklarım sabaha kadar üşüdü. Zaten bugünümüz de yok yarınımız da yok. Artık kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizi duyun” diyerek yaşadıkları çaresizliği ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER