Cumartesi, Ekim 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBüyük Eczacı Mitingi Ertelendi

Büyük Eczacı Mitingi Ertelendi

Türk Eczacıları Birliği’nce Ankara’da düzenlenen, yurt genelinden binlerce Eczacı ve Eczane Teknisyeninin katılacağı ‘Büyük Eczacı Mitingi’nin Bartın’daki maden ocağı faciası nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden de Eczacı ve Eczane Teknisyenlerinden oluşan topluluk Başkentteki Büyük Miting için 5-6 otobüs kaldırmaya hazırlanıyordu. Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 bin eczacı, Eczane teknisyenlerinin de desteğini alarak Ankara’da 16 Ekim Pazar günü düzenleyeceği ‘Büyük Miting’ için yurdun dört bir yanından bugün başkente hareket edilecekti.

Dün gece saatlerinde Bartın’da maden ocağında meydana gelen kazada 40 vatandaşın yaşamını yitirmesi nedeniyle, Eczacıların Başkentte yarın (Pazar) günü yapacağı ‘Büyük Miting’ ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelendiği bildirildi.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Türk Eczacıları Birliği, “Bartın Amasra’da yaşanan maden ocağındaki patlama sonucunda çok sayıda madencinin göçük altında kalması ve ilk belirlemelere göre 22 maden işçisinin yaşamını yitirmesi herkesi yasa boğduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada “Göçük altında kalan maden işçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması en büyük temennimizdir.

Yaşanan bu elim olay nedeniyle, Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası 16 Ekim Pazar günü Ankara Tandoğan’da düzenlenecek “Büyük Eczacı Mitingi”ni erteleme kararı almıştır.

Faciada yaşamını yitiren maden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı kurtulan madencilerimize acil şifalar diliyoruz” denildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER