Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBüyükşehir yasası Esnafa külfet

Büyükşehir yasası Esnafa külfet

 
İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Hatay Büyükşehir yasası çıktıktan sonra yeni kurulan ilçelerdeki esnafın sıkıntısı ve mağduriyetine dikkat çekti.

Büyükşehir yasasıyla yeni ilçelerdeki esnafın ciddi sıkıntılarının oluğunu, bu konuda tüm siyasi partilerden mağduriyetin giderilmesini isteyen İskenderun Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Yeni ilçe olan yerlerdeki esnaflarımız kendilerine yakın olan odalara değil de Antakya’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Bu da esnaflarımıza oldukça külfet getiriyor” dedi.

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yeni ilçelerdeki esnafın sıkıntılarına vurgu yaparak “Yani düşünün Karaağaçtaki esnafımız kendisine en yakın yer olan İskenderun’a gelmek yerine Antakya’ya gitmek zorunda kalıyor. Bir odada kaydını yaptırıp, faturasını ve fişini alıp gitmesi saatlerini alıyor ve neredeyse bütün günü ölmüş oluyor. Biz esnaflarımızın bu tür sorunlar yaşamasını istemiyoruz. İskenderun ile Arsuz arası 20 dakika, Arsuz’a bağlı Karaağaç mahallesi ise İskenderun’a 5 dakikalık uzaktaki odalara gelemeyen Esnafımız tam 80 km yola gitmek durumunda kalmıyorlar. Siyasi Partilerimizin yapacağı küçük bir çalışma ile 5362 sayılı yasanın değişmesini sağlayacaklar bu sorunlarda ortadan kalkacak” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER