Cumartesi, Eylül 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiÇalışkan: Filistin biterse tehdit artar!

Çalışkan: Filistin biterse tehdit artar!

Irak‘ın Kerbela şehrinde düzenlenen “Kerbela’dan Mescid-i Aksa Tufanına: İradenin Zulme Karşı Zaferi” konferansı, dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırladı. Konferansa Türkiye’den Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım gibi önemli isimler iştirak etti.

İSLAM ÜLKELERİ ZİLLET İÇİNDE

Uluslararası konferansta konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu sert bir dille eleştirdi. Çalışkan, “İslam ülkeleri tarihinin en zengin dönemlerini yaşıyor. Yer altı madenleri, petrol kaynakları, sarayları, milyar dolarları, sanayileri, uçakları, arabaları… her şeyleri ama her şeyleri var. Buna rağmen tarihte olmadığı kadar zillet içinde yaşıyoruz.” dedi.

GAZZE’DE SOYKIRIM YAŞANIYOR, MÜSLÜMAN LİDERLER SESSİZ

Gazze‘de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Çalışkan, İslam ülkeleri liderlerini tepkisizlikle suçladı. “Gazze’de yaşanan soykırımla insanlık tarihi boyunca görülmemiş zulümler işleniyor. Bir avuç şanlı direnişçi bütün dünyaya karşı siyonizme ve destekçilerine karşı direniyor. İslam ülkelerinin liderlerinin Filistin davası diye bir davaları yok. Filistin davası ancak bir sömürü aracı, kendi seçmenlerini uyutma aracı olarak kullanılıyorlar. Bütün İslam ülkelerinde halklar Filistin’e destek mitingleri, eylemleri yaparken yöneticiler sadece gündemi geçiştirmekle meşgul; sadece kınama toplantıları yaparak ‘diplomatik faaliyetleri sürdürüyoruz, müzakerelerde bulunuyoruz’, diyerek günü kurtarıyorlar.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN BİTERSE HEDEF DİĞER ÜLKELER OLACAK

Çalışkan, Filistin meselesinin tüm İslam dünyasını ilgilendirdiğinin altını çizerek, “Bilinmelidir ki Filistin biterse hedef Irak’tır, Türkiye’dir, Suriye’dir, İran’dır, Lübnan’dır, Suudi Arabistan’dır, Mısır’dır. Ve bilinmelidir ki Gazze’de huzur sağlanmadıkça yeryüzüne huzur ve barış gelmeyecektir. Gazze’deki soykırımdan sonra şayet işgal devam ederse bölgede hiçbir yönetici olduğu yerde rahat oturamaz, hiçbir ülkede vatandaş evinde huzur içinde duramaz.” uyarısında bulundu.

MÜSLÜMANLAR SERVETİNİ ŞATAFATA HARCIYOR

Müslüman ülkelere seslenen Çalışkan, “Evet, Müslümanlar çok zengin ama servetleri sadece şatafat ve israf içinde yaşamaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Siz bugün Gazze’ye yardım etmeyecekseniz, Filistin’e sahip çıkmayacaksınız; batsın o malınız, mülkünüz, saraylarınız, şatafatlarınız! Evet, Müslümanların öncelikli görevi Gazze’ye, Filistin’e sahip çıkmaktır. Çünkü siyonistler bütün insanlığı hedef almıştır, hatta bütün tabiata düşmandırlar. Ağaçlar, taşlar bile onların zulmüne, gadrine maruz kalmaktadır. Siyonistler dünyada kendilerinden başka herkesin düşmanıdır.” diyerek Filistin’e destek çağrısında bulundu.

PROTESTOLAR ANLAMINI YİTİRDİ, EYLEM ŞART!

Çalışkan, konuşmasının sonunda protestoların artık yetersiz kaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık protestolar anlamını yitirmiştir. On milyonlarca insanı mitinge toplasanız da bir anlamı yok. Tek bir devlet adım atmadığı sürece yapılanlar anlamsız kalacaktır. Aslında İsrail siyaseten bölgesel bir ada ülkesidir. Her ne kadar destekçisi ABD olsa da büyük tedarikçisi bütün Müslüman ülkelerdir. Her türlü altyapı, üst yapı hizmetleri, bütün imkanları Müslüman ülkelerden sağlanıyor. Hava sahaları, kara suları kapatılsa, devletler ilişkiyi kesse, askıya alsa Yahudi bir avuç azınlıktır ama etrafındaki korkak ülkelerin desteğiyle yaşamını sürdürüyor.”

Konferans, Filistin davasına destek mesajlarıyla sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER