Pazartesi, Eylül 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaCeza olmaz ise Şehirde ağaç kalmayacak.

Ceza olmaz ise Şehirde ağaç kalmayacak.

 

 

 

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD), bir binanın yıkımı yapılırken, ağaç katliamı yapıldığını belirterek, yıkım şirketlerine caydırıcı cezalar verilmediği müddetçe şehirde ağaç kalmayacağını bildirdi.

 

 

 

AÇKD Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Nilgün Karasu, enkaz çalışmaları ve bina yıkımlarında ağaç katliamının yaşandığını ve önüne geçilemediğini ileri sürdü.

 

 

Başkan Karasu, açıklamasına şöyle devam etti: “Yine ağaç katliamı yine yıkım şirketi Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) eski rektörlük alanında bir binanın yıkımı yapılırken yine devasa ağaçlara kıyıldı. Yaklaşık 10-15 ağaç ayrıştırma alanı açmak bahanesiyle kepçeyle yere indirildi. Yeter artık nedir bu ağaç düşmanlığınız? Caydırıcı cezalar uygulanmadıkça bu katliamların sonu gelmeyecek.

 

 

Yıkım şirketlerine komik rakamlarda cezalar uygulandığı müddetçe şehirde ağaç kalmayacak. Şehir boş arazi durumunda ayrıştırma yapacak başka alan kalmadı mı? Yıkım şirketlerinin maliyeti azaltmak adına yerinde ayrıştırma yapılmasına daha ne kadar göz yumulacak. Depremden hemen sonra yıkımların başlamasıyla birlikte yıkım şirketlerinin şehrimize verdiği zararlar her geçen gün katlanıyor ve kurumlar tarafından herhangi bir denetim yapılmıyor. Başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikli Müdürlüğü, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını gerekli yasal işlemleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER