Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayCHP eğitim toplantıları Hatay'da

CHP eğitim toplantıları Hatay’da

CHP Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, 24 Saat Eğitim Maratonu’nun ikinci aşaması olan Eğitim Toplantıları ve Buluşmaları serisinin ilk etkinliğini bugün Hatay’da gerçekleştirdi.

Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP Hatay milletvekilleri, belediye başkanları, eğitim sendikaları ve eğitimcilerle bir araya gelen Özçağdaş, 6 Şubat depremleri sonrası Hatay’daki eğitim durumu, karşılaşılan sorunlar, konteynerlerdeki eğitim şartları, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni ele alırken, öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerin yaşadığı sıkıntıları bizzat yaşayanlardan dinledi.

Antakya Boğaziçi Restoran’ta düzenlenen toplantıda, önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için yapılması gerekenler üzerine de görüş alışverişinde bulunan Özçağdaş, “6 Şubat Depremi sonrasında yapılan çalışmalar ve öğrencilerin ihtiyaçlarını konuşmak üzere Hatay’dayız. Deprem bölgesinde 18 aydır yapılamayan okulları ve birleştirilmiş okul uygulamasını; öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin yaşadığı barınma, güvenlik ve sağlık sıkıntılarını bizzat kendilerinden dinledik. Depremzede öğretmenlerimiz okullarda zorlukla eğitim veriyor, konteyner da hayata tutunmaya çalışıyorlar. Hatay’da eğitim koşullarını iyileştirmek ve öğrencilerimizin hak ettikleri kaliteli eğitime kavuşmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, MKÜ rektörlüğü, Hatay İl Başkanlığı, Eğitim İş ve Eğitim Sen ziyaretinin ardından, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi karşısında basın açıklaması gerçekleştirecek ve saat:20.00’de Uğur Mumcu Meydanı’nda halk toplantısında vatandaşlarla buluşacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER