Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP: Göçmenler evlerine dönmeli

CHP: Göçmenler evlerine dönmeli


Suriye´de savaş nedeniyle ülkemizde ´geçici koruma altında´ bulunan Suriyeli göçmenlerin en çok yaşadığı yerler son kayıtlara göre sıralandı.

CHP Hatay İl başkanı Halil İbrahim Özgün ise, Suriye´de savaşın birkaç küçük lokasyon dışında bitme noktasına geldiğini ve ülkemizde bulunan Suryeli göçmenlere Türkiye misafirperliğini yeterince gösterdiğini belirtti.

CHP Hatay İl başkanı Halil İbrahim Özgün, komşu ülke Surye´de savaşın küçük bölgelerde sürdüğünü ve hükümetin ülkede ´misafir´ olarak bulunduğunu açıkladığı Suriyelilerin ülkesinedönmesi gerektiğini ifade etti. Yılbaşında İstanbul´a yaşanan olayı anımsatan CHP Hatay İl Başkanı Özgün, “Taksim´de yılbaşını kutlayan Suriyeliler bir kez daha yurtlarına geri dönmeleri gerektiğini hatırlatmıştır. Savaş birkaç küçük lokasyon hariç bitme noktasına gelmiştir. Türkiye misafirperliğini yeterince göstermiştir. İşin sonunun iyiye gitmediği açıktır. Allah göstermesin ama bir daha ihtiyaç olsa yine kapımızı açarız. Tabi uluslararasi mülteci hukukuna göre! Ancak bu noktada ihtiyaç halinde yeniden ev sahipliği yapacağımız şartların tekrar oluşturulması için de artık evlerine dönmeleri gereklidir. Öz vatandaşımız açlığın ve yoksulluğun pençesindeyken hükümetin de keyfi ve duygusal davranmaya hakkı yoktur. Bir an önce gerekli adımlar atılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER