Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP HATAY EKONOMİK GİDİŞATI DEĞERLENDİRİYOR

CHP HATAY EKONOMİK GİDİŞATI DEĞERLENDİRİYOR


Hatay daki ekonomik sıkıntıları incelemek üzere görevlendirilen Samsun Milletvekili Kemal Zeybek İskenderun CHP ilce binasında partililerle bir araya geldi.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Hatay´daki enflasyon oranının yüzde 45 olduğunu, birçok fabrikanın işçi çıkartıp, esnafın kepenk indirdiğini, üreticinin desteklenmediğini ve gördüklerini raporuna yansıtacağını ifade etti.
Yeni yılla birlikte uygulanmaya başlanan ´ücretli poşet´e tepki gösteren milletvekili Zeybek, “Ne kadar yanlış bir şey, poşetin ücretli olması. Tabi ki doğaya zararı nedeniyle kullanımına karşı mücadele edelim ama bunu yaratan kim? Bunlar değil mi? Kentlerin ortasına AVM´leri kurdurup, küçük esnaf dışarı atılmadı mı?” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Özgün ise ülke ekonomisinin anlatılandan çok daha kötü olduğunu, bunun da salt açıklanan ekonomik verilerle ilgisinin olmadığını belirtti ve “AKP´nin yaratmaya çalıştığı yeni rejim ve siyasetin yansıması. Buna karşı bizim yerel yönetimleri alarak, iktidara yürümemiz gerekiyor. Bunun olabilmesi için de tabanın top yekün harekete geçmesi lazım. Toplumsal dönüşümü yaratmamız, alan hakimiyetini kazanmamız lazım. Ve zafere yürüyeceğimizden biran bile tereddüt duymamamız lazım” dedi. Özgün, 31 Mart pazar günü yapılacak yerel seçimlerin referandum havasında geçmesi gerektiğini belirtti.

“Çağdaş bilime eğilmemiz lazım”
Ekonomik sıkıntıdan en çok etkilenenlerin yine fakirler olduğunu ifade eden Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bir kişinin her öğün çay+simit yemesinin maliyetinin günde üç lira olduğunu, dört kişilik bir ailenin aynı şekilde beslenmesinin bile asgari ücreti geçtiğini, asfari ücretin açlık sınrı olan 3.200 lira olması gerektiğini belirtti. Milletvekili Şahin, “Asgari ücrete zam yapıldı ve 2.020 lira oldu ama zam yapıldığı gün hastane ve ilaçlarda katkı payı, temel tüketim malzemeleri de arttırıldı. Artık şunu bilmeliyiz, bu ekonomik yapıda zenginler belki yoksullaştı ama fakirler aç kalıyor. Ekonomik sıkıntıdan etkilenen yine fakirler. Bugün fabrkalar işçi çıkartıyor, esnaf kepenk kapatıyor. İşsizlik artıyor. Asgari ücretle çalışanlar, bu ücretten de oluyor. Ekonomideki sıkıntıya ilişkin bir dönem ´teğet geçti´ diye övünenler varken, bugün niye ´teğet´ geçmedi? Beceriksiz mi kaldılar? Artık üretmiyoruz. Bizim, Atatürk milliyetçiliğine, yani çağdaş bilim üzerine eğilmediğimiz sürece ülkede bu durum değişmez. Artık bilgiyi de üretmek zorundayız. Çünkü, insanları bilinçli yoksullaştırıyorlar. Belediyelerle geldiler, belediyelerle onları silip süpüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Daha sonra CHP Haytay Milletvekili Suzan Şahin ve parti Yöbeticileri ile birlikte bir dizi temasta bulundu.
Önce İTSO ya giden CHP heyeti Burada İTSO yöneticileri ile durum değerlendirmesinde bulundular.
Daha sonra Esnaf örgütleri temsilçileri ile bir raya gelen Heyet Hatay ekonomisi ile ilgili olarak yapılan değerlendirmeleri dinlediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER