Cumartesi, Ekim 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"CHP iktidarı ile Türkiye’de çok şeyin değişecek"

“CHP iktidarı ile Türkiye’de çok şeyin değişecek”

Hatay ziyareti kapsamında Partili Belediye Başkanları ile de bir araya gelen CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, CHP iktidarı ile Türkiye’de çok şeyin değişeceğinin altını çizdi.

CHP Hatay İl Örgütü ile beraber Arsuz’dan Dörtyol, Erzin, Belen, Samandağ, Defne ve Payas’a Partililerle bir araya gelip gündemi ve yaklaşan seçim sürecini değerlendiren CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, CHP iktidarı ile beraber birçok şeyin değişeceğini söyledi. Diyarbakır’ın ardından geldiği Hatay’daki ziyaret programı kapsamında CHP’li Belediye Başkanları ile de bir araya gelen Kaya, CHP iktidarı ile Türkiye’de çok şeyin değişeceğinin altını çizdi.
CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, bu değişimi, şöyle sıraladı:
“Hiç kimse kimliğinden dolayı suçlanamayacak, ayrımcılığa maruz kalmayacak. Her insan, ana dilini özgürce konuşacak, ana dili öğrenme konusunda tüm engeller kaldırılacak. İşsizlik nedeniyle doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalanlara iş olanağı yaratılacak. Cezaevleri değil fabrikalar kurulacak. Boşaltılan köyler ve şehirlerde yaşayanlara geri dönüş olanağı sağlanacak. Evleri devlet tarafından yeniden yapılacak. Karşılıksız krediler verilerek yeniden iş kurmaları sağlanacak. Koruculuk sistemi kaldırılacak. Korucuların silahları toplanarak, kamuda başka alanlarda istihdam olanağı sağlanacak. Keyfi görevden alınan milletvekili, belediye başkanları ve muhtarlar görevlerine iade edilecek. Keyfi görevden almalara son verilecek. Öğretmensiz okul, okulsuz yer kalmayacak, bölgede görev yapan öğretmen ve kamu çalışanlarına ek ödeme yapılacak. Zorda olan esnafa, çiftçiye ve sanayiciye on yıl geri ödemesiz krediler verilecek. AKP, OHAL’i kaldırma vaadiyle iktidara geldi, tüm Türkiye’de OHAL uygulamaya başladı. Biz, OHAL’i tümüyle kaldıracağız. Askeri ve sivil darbelerin bütün yıkıcı izlerini sileceğiz. Yeni Anayasayı toplumsal mutabakatla hazırlayacağız. Demokrasilerin vazgeçilmez bir koşulu olan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin özgürce yapılabilmesi için gerekli değişiklikler yapılacak. Tutuklamaların cezaya dönüşmemesi için uzun tutukluluk süreleri kısaltılacak. Polisin biber gazı kullanması ve orantısız şiddet uygulamasının önüne geçilecek. İşkence ve kötü muameleye asla izin verilmeyecek. Adil yargılamayı ve savunma hakkını engelleyen ‘gizli tanık’ uygulamasına son verilecek.
Mahkemeler bağımsız olacak, adil yargılama yapacak, adalet dağıtacak.
Bütün bunları ve daha fazlasını gerçekleştirebilmek için, barışı kendimize rehber edineceğiz. Hayatının büyük bir bölümü savaş meydanlarında geçen Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanın müdafaası mecburiyeti olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözüyle bize geleceğin anahtarını teslim etmiştir. Bu anahtarın adı ‘barış’tır. Artık din siyaseti yapanlar, etnik köken siyaseti yapanlar aybedecek, barış kazanacak.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER