Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP ile demokrasi ayağa kalktı

CHP ile demokrasi ayağa kalktı

CHP Milletvekili Birol Ertem, Türkiye’de demokrasinin CHP ile ayağa kalktığını savundu. Milletvekili Birol Ertem, açıklamasında milli kurtuluş mücadelesine dikkat çekerek, “Onlar, bir dava uğruna çıktılar bu yola. İşgal altında bir memleketi kurtarmak hiç de kolay değildi. Başkaldırdılar, ‘biz Türküz, bir iradeye bağlı yaşayamayız’ dediler. ‘Tam Bağımsız Türkiye’ dediler ve Samsun’a çıktılar” dedi. Ertem, milli kurtuluş mücadelesindeki Atatürk ve beraberindekilerin, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak ve ülkeyi muasır medeniyetlere çıkarmak gibi bir amaçları, davaları olduğunu hatırlattı.
CHP’li Vekil Birol Ertem’in açıklaması şöyle:
“Bir davaları vardı onların… Sanayisi ve ekonomisi gelişmiş, emperyalizme boyun eğmemiş bir Türkiye yaratmaktı gayeleri ve onlar başardılar. İşgalcileri bir bir kovdular, tam bağımsız bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ yarattılar. Demir ağlarla ördüler ülkenin dört bir yanını. Çünkü bir davaları vardı, Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının. Bize bu güzel ülkeyi kazandırdılar, bize Cumhuriyet Halk Partisi’ni kazandırdılar.
Bize düşen, artık bu davayı yaşamak ve yaşatmak, miras kalan bu değeri korumak için önümüzdeki günlerde ivedilikle TBMM’ye, demokrasinin en güzel temsiliyeti için delege sisteminin kaldırılmasıyla ilgili gerekli kanun teklifinde bulunacağız. Sayın Genel Başkanımız
Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi… Bizim bir davamız var. Bu davayı yaşamamız lazım. Enerjimizi parti içinde birbirimize harcamak değil, dışarıya aktarmak için harcamamız lazım, anlatmamız lazım ve yine Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi… Herkesin her telden konuştuğu değil, herkesin Türkiye’nin sorunlarını konuştuğu ve herkesin aynı dili konuşacağı bir düzeni oluşturmak, bunun içinde tüzüğü yeniden düzenleyecek bir Cumhuriyet Halk Partisi yaratmak. Bu Partide, bir kişi davanın insanı değilse, bu Partide işi yoktur diyebilmek olmalıdır. Bizim sorumluluğumuz, diğer partilerin sorumluluğuna benzemez. Biz, avukat bürolarında değil, savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Biz, Mustafa Kemal’in Partisiyiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER