Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP'li Kadınlardan İmza Kampanyası!

CHP’li Kadınlardan İmza Kampanyası!

 
CHP İskenderun Kadın Kolları Nüfus Hizmetleri kanununda gidilen değişiklikle muhtarlara, imamlara, il ve ilçe müftülerine nikâh kıyma yetkisi verilmesini protesto amaçlı imza kampanyası başlattı.

CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, ‘Muhtarlara ve Müftülere Resmi Nikâh Kıyma Yetkisi Verilmemesi’ için düzenledikleri imza kampanyasına İskenderun Halkından destek istedi.

CHP İskenderun Kadın Kolları Yönetimi, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İlçe teşkilatı yönetiminin hazır bulunduğu Havuzlu Çarşıdaki İmza Kampanyası etkinliğine CHP Milletvekili Adayı Riyad Kırmızıoğlu, geçmiş dönem milletvekili Adayları Nermin Yıldırım Kara ve Sonay Aykut CHP İlçe eski başkanı Jorj Basus ve birçok vatandaş destek verdi.

CHP Kadın Kolları Genel Merkezinin ortak eylemi olarak, il ve ilçe müftüleri ile muhtarlara verilecek nikâh kıyma yetkisine karşı imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Selçuk “Muhtarların var olan yetkisinin tekrar verilmesi devrim olarak nitelendiriliyor. Büyükşehir yasası ile 16 bin köy mahalleye çevrilmiş yetki ellerinden alınmıştır. Müftülere verilecek yetki, Türkiye’nin bütüncüllüğüne ve kamplaştırılmasına neden olacaktır. O yüzden Türk Medeni Kanunun çiğnenmemesi, laik sistemin çökertilmemesi, çocuk gelinlerin artmaması, kadınların eve kapatılmaması, tek dine karşı, kamplaşmaya karşı, gericiliğe karşı dur demek için, Atatürk’ün devrimlerini korumak ve yaşatmak için mücadele veren Cumhuriyeti kazanmak için kampanyamızı başlatıyoruz” dedi.

İmza kampanyasının yürütüldüğü stanttan CHP’li Kadınlar çevreden geçen vatandaşlara “Çocuk gelinler olmasın” şeklinde seslenerek imza kampanyalarına çağrı yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER