Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÇiftçilerimiz hayal kırıklığına uğradı

Çiftçilerimiz hayal kırıklığına uğradı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024 yılı için belirlediği alım fiyatlarına tepki gösteren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu.
Kara, TMO’nun tarım ürünleri için belirlediği alım fiyatlarının gerçekçi olmadığını ve çiftçileri hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Özellikle, tarım politikalarının çiftçilerin yaşadığı zorlukları göz ardı ettiğini dile getiren Milletvekili Kara, açıklamasında iktidarı “masa başından fiyat belirlemekle” suçladı.

Kara, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tasarruf tedbirleri sadece memurların servisleri, basın ilan-reklam ve emekçilerin ücretleri için mi söz konusu? Masa başından fiyat belirlemeyi huy edinen iktidar, buğday üreticisi çiftçilerimizi hayal kırıklığına uğrattı. Akşam saat 10’da yapılan bir açıklamayla ilan edilen bu fiyat tarladaki gerçeği ve talebi yansıtmıyor. Çiftçilerimizin kullandığı kredilerin faizleri artarken taban fiyatın 15 liranın altında tutulması, ulusal tarım politikamızın ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesi olmuştur. Ülkemizde yaşanan gıda enflasyonu, bu politikaların dolaysız sonucudur ve öyle görünüyor ki önlenmesi için hiçbir adım atılmamaktadır. Hayvancılığımızı bitirenler, tarımımıza da sırt çevirmiştir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER