Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÇocuklar Eğitim Dışına İtiliyor!

Çocuklar Eğitim Dışına İtiliyor!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Bir çocuğun okula başlama 5-6 bin civarındadır. Her şeye para bulan iktidar dar gelirli aileleri düşünmüyor. Ey milletim bunu iyi bilin ve bu iktidarı iyi tanıyın” dedi.

TBMM Genel kuruluda konuşan ve iktidarı eleştiren Milletvekili Serkan Topal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizler milletvekilleri olarak kanun teklifi veriyoruz; burada da bazı öğrencilerimizin, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin, dönem başı kırtasiye ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmasına dair bir kanun teklifi verdik. Tabii, Meclis kapalı olduğu için biz bugün bunu burada konuşuyoruz. Değerli arkadaşlar, bugün bir öğrencinin bir dönem başı masrafı yaklaşık 5-6 bin lira. Ey milletim, bunu iyi bilin, iktidarı da iyi tanıyın!

ÇOCUKLAR EĞİTİMİN DIŞINA İTİLİYOR

Bakın, millî eğitim istatistiklerine göre 670 bin çocuğumuz maalesef kayıt yapmamış. Yine, 1,5 milyon öğrenci örgün öğretimden açık öğretimde şu anda. Yine, arkadaşlar, 552 bin çocuğumuz ana sınıfına, şu anda, kayıt yapmamış. Değerli iktidar milletvekilleri, bunun sebebi nedir? Yoksulluk. Peki, buna sebep olan kim arkadaşlar?

Sayın Erdoğan çıkıyor, diyor ki: “3 çocuk yapın.” Sayın Cumhurbaşkanı, millet 3 çocuk yapıyor da çocuklarını okula gönderemiyor, neden? Mamanın dışında kitap, kalem, kırtasiye, kıyafet… Gelin, bu kanun teklifiyle birlikte onaylayalım ve ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını giderelim.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER