Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇöloğlu, “Suriyelilerin Kayıt Dışı Çalışmalarına Engel Olun!”

Çöloğlu, “Suriyelilerin Kayıt Dışı Çalışmalarına Engel Olun!”

 
İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu üyeleri olan küçük esnafın ciddi ekonomik sıkıntılarına kayıt dışı açılan Suriyeli esnalarının da eklendiğine dikkat çekti.

Oda Başkanı Mustafa Çöloğlu Hatay’da ve tüm ilçelerinde olduğu gibi İskenderun’da da bulunan Suriyelerin işyeri açmasına tüm esnaf teşkilatlarının rahatsız olduğunu vurgulayarak tüm yetkililere seslenmek istiyorum “Bu Suriyeli esnaf vatandaşların kayıt dışı çalışmalarına engel olsunlar” dedi.

İskenderun’da esnafın zor durumda olduğunun altını çizen Çöloğlu “Bir de geliyorlar mahalle aralarına dükkan açıyorlar. Zor durumdaki insanları daha da zor durumda bırakıyorlar. Yani esnafın işleri iyi değil, bu da müthiş derecede esnafı geriyor. Esnaf bugün Bağ-kur’unu, dükkan kirasını, vergisini ödemekte zorlanıyor, buna da sebep olarak bunları görmeye başladı. Zor durumdaki esnafımız, mahalle arasında Suriyeli vatandaşların, kayıt dışı adaletsiz bir şekilde rekabete girmelerinden dolayı daha büyük sıkıntılar yaşıyor. Düşünün her şeyini dört dörtlük yapan bir esnaf var, öbür tarafta da sadece bir dükkan kirası ödeyen bir şey var, bunların arasında rekabet yapmaları mümkün mü?” diye konuştu.

SOSYAL PATLAMAYA NEDEN OLABİLİR!
Hem kayıt dışı işyeri açıp, hem de dükkan camlarına fiyat asıp, fiyat indirimine gittiklerini aktaran Çöloğlu “Esnafımızla rekabete giriyorlar, bu daha da geriyor. Toplumsal olay olacak, toplumsal patlama olacak! Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; ‘Lütfen bunların kayıt dışı çalışmalarına engel olun. Bunlarla ilgili başlangıçta yanlışlar yapıldı, normalde bunların kamplarda kalmaları, bu kadar içeriye girmemeleri gerekiyordu. Ama bu kadar serbest kalmaları, istedikleri her şeyi, istedikleri gibi yapmaları toplumu son günlere son derece germeye başladı. Yetkililer önlem almalı, yoksa önümüzdeki günlerde daha büyük sıkıntılar yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER