Pazartesi, Ekim 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDEFNE BELEDİYESİ “YENİ NESİL UYGULAMA SİSTEMİNİ” HAYATA GEÇİRİYOR

DEFNE BELEDİYESİ “YENİ NESİL UYGULAMA SİSTEMİNİ” HAYATA GEÇİRİYOR

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, kamu kurum ve kuruluşlarında araştırma, planlama ve uygulama birimlerinin iş ve işlemlerinde çok önemli yönetim ve karar destek unsuru olan “Kent Bilgi Sistemi”ni (KBS) uygulamaya koyacaklarının müjdesini verdi.

KBS sisteminin, belediyelerce kullanılan yeni nesil bir uygulama olduğunu ifade eden Başkan Yaman: “Bir kentin coğrafi özelliklerinden altyapısına, vatandaşların sosyo-ekonomik niteliklerinden gelir-gider sistemlerine uzanan geniş bir ölçek içerisindeki bilgilerin, bir veri tabanına toplanarak ilişkilendirilmesi ve yönetilmesi amacıyla uygulanan bu sistem ile dokümantasyon eksikliğini ortadan kaldırmayı amaçladık.”açıklamalarında bulundu.

YAMAN: “KBS İLE VATANDAŞLARIMIZA DAHA BÜTÜNCÜL VE HIZLI HİZMET SAĞLANACAKTIR”

Sosyal Doku Haritasının, yerel yönetimlerin olmazsa olmazlarından biri olduğuna dikkati çeken Başkan Yaman, “Hayata geçireceğimiz Kent Bilgi Sistemi, aslında bizim gibi yeni kurulmuş bir belediyeyi oldukça aşan bir çalışma. Fakat birçok uygulamada bize ve vatandaşlarımıza sağlayacağı katkıları düşündüğümüzde mutlaka uygulamaya almamız gerektiği kanaatine vardık. Emlak, çevre ve temizlik vergilerinin doğru hesaplanmasından, beyanı yapılmamış taşınmazlar ile işyeri ruhsatlarının tespitine, tapu kadastro bilgilerinin güncellenmesinden, vatandaşlarımıza ait bilgilerin tüm bu verilerle ilişkilendirilmesine kadar tüm koordinasyonları sağlayacak özellikte olan Kent Bilgi Sistemi, vatandaşlarımıza daha bütüncül ve hızlı hizmetin kapılarını açacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER