Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDemirci Ustaları, Katılımcıları Büyülemeye Hazırlanıyor..

Demirci Ustaları, Katılımcıları Büyülemeye Hazırlanıyor..

.
Osmanlı Motifleriyle, batının estetik anlayışını harmanlayarak sıcak demirle buluşturan Demirci Salah Usta firması, 10-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılan “İhtisas Yapı Fuarı”na katılıyor. İskenderun’da bulunan Demirci Salah Usta firması işletmecileri, Salah ve Kenan Çapar kardeşler, dantel gibi işledikleri, demir ile katılımcıları büyülemeye hazırlanıyorlar.
İskenderun’daki atölyelerinde sessiz, ama çok iddialı bir şekilde çalışarak “Lafa Bakılmaz, Aynası İştir Kişinin” sözünü iddialı çalışmalarıyla kanıtlayan Salah ve Kenan Çapar kardeşler, İstanbul’da 10-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İhtisas Yapı Fuarında stand açarak, birbirinde güzel çalışmalarını sergileyecekler.
Sıcak demiri dantel gibi işleyerek ruh veren Çapar Kardeşler, tasarımı ve üretimi kendilerine ait olan çalışmalar tamamen el yapımı olup, butik çalışmalar yapmaktalar. Eserlerini birçok uluslararası fuarlarda yerli ve yabancı ziyaretçilerle paylaşıp, büyük ilgi görmüşlerdir. Batının sanata olan ciddiyetini, estetiğini, Osmanlı kültürü ve motifleriyle harmanlayarak sıcak demire ruh veren Demirci Salah Ustanın yapmış olduğu eserler, Türkiye’nin pek çok yerinde mevcuttur. Bununla beraber Kenan Çapar, mesleki araştırma geliştirme adına Avrupa’nın birçok kentinde müze ve atölyelerde araştırmalarda bulunmuştur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER