Pazartesi, Eylül 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunDENEYAP Atölyesi Toplantısı Yapıldı

DENEYAP Atölyesi Toplantısı Yapıldı

Geleceğin teknoloji liderlerini, mühendislerini yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tübitak, T3 Vakfı ortaklığıyla kurulmuş olan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyesi, Eğitim-Öğretim de yeni döneme girerken İskenderun Gençlik Merkezinde eğitim almaya hak kazanan öğrenciler ve velileriyle toplantı gerçekleştirildi.
Gençlik Merkezleri içerisinde bulunan kültürel, sanatsal, bilimsel, sportif ve gönüllülük esaslı faaliyetler ve etkinlikler dışında da yapılan proje ve çalışmalarının da tanıtımı yapıldığı toplantı da, İskenderun Gençlik Merkezi tanıtım videosu seyredildi. Bununla beraber İskenderun Gençlik Merkezinde bulunan atölye ve kurslar hakkında bilgilendirmeler yapılırken yapılan faaliyetler ve etkinlikler hakkında sunum yapıldı.
Akabinde Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyesi ile ilgili sunum yapıldı. Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitim modeliyle eğitim veren merkezler olduğu ifade edilirken Atölyelerde yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri verileceği belirtildi 14 Eylül de 5. Faz eğitime başlanacak olup, Eğitimler 36 ay devam edecektir.
Sunum sonrasında ise veliler ve öğrencilerin merak ettikleri konular hakkında soru-cevap gerçekleştirildi. Akabinde Deneyap öğrencileri ve velileri İskenderun Gençlik Merkezini gezerek merkez hakkında bilgi sahibi oldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER