Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDENİZ ER EĞİTİM ALAYI’NDA BEDELLİ YEMİNİ…

DENİZ ER EĞİTİM ALAYI’NDA BEDELLİ YEMİNİ…

Hatay’ın İskenderun İlçesi Deniz Er Eğitim Alayında vatani görevini 2019/4B Tertipli Bedelli Er olarak yapan bahriyeliler düzenlenen törenle yemin ettiler.

Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’ndaki alanında gerçekleştirilen yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe protokol üyeleri ile yemin eden erlerin aileleri katıldı. Tören bando ve sancağın yerini almasıyla, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Alay Komutanı Deniz Piyade Albay İbrahim Özdağ Deniz, Er Eğitim Alay Komutanlığına katılan tüm Mehmetçiklere Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetlerini tanıtmak, onlara temel askerlik niteliklerini kazandırmak maksadıyla karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı Askeri disiplin içerisinde eğitimler verildiğini söyledi.

Albay Özdağ,   İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında vatani görevini 2019/4B tertip bedelli olarak yapmak için yurdun dört bir yanından gelen erler düzenlenen törenle bayrağa ve silaha el basarak yemin etti.

Yemin eden Deniz erleri adına bir erin konuşmasının ardında Alaya ilk katılan birinci, ikinci ve üçüncü ere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi, Alaya birinci olarak katılan er tarafından yaş kütüğüne ismini çaktı.

Farklı dönemlerde Deniz Er Eğitim Alayında askerliklerini yapan baba ve oğlu kucaklaştı ve ödülleri verildi. 

Resmigeçidin ardından aileler yemin eden bahriyelilerle buluştu. 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER