Çarşamba, Temmuz 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunDenizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

İskenderun ilçesinde, Türk denizciliğinin bağımsızlaşması ve gelişimini simgeleyen Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 98. yıldönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunumuyla başladı.

Beş Temmuz Parkı’ndaki Anıt alanında düzenlenen törene,  İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demir Yürek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal,  İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat ve diğer askeri ve sivil erkan katıldı. Törende, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Saygı duruşunun ardından konuşma yapan İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat, Türk denizciliğinin bağımsızlığının sağlanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan Kabotaj Kanunu’nun önemini vurgulayarak, “Bugün ülkemizde gerçekleştirilen tüm denizcilik faaliyetlerinin, eğitim veren okullarımızın bu seviyelere gelmesinde Kabotaj Kanunu’nun büyük katkısı olmuştur” dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından Kabotaj Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı arkasındaki iskelede devam etti. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, , Protokol üyeleri İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve diğer erkan teknelerle denize açılarak şehitlerimizin anısına suya çelenk bıraktılar. Deniz yüzeyinde Türk Bayrağı açan balık adamların gösterisi, Sahil Güvenlik botlarının ve römorkörlerin su fışkırtma gösterileriyle renklendi. İskelede uzun yıllar sonra ilk kez yağlı direkten bayrak kapma yarışması düzenlendi ve yüzücüler kısa mesafede yarıştılar. Yarışmada dereceye girenlere Kaymakam Demiryürek tarafından madalyaları verildi.

Ayrıca İskelede üyeleri İMEAK Deniz Ticaret Odası  İskenderun Şubesinin katkılarıyla vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunuldu. Kabotaj Bayramı,  İskenderun halkı ve denizcilik camiası tarafından büyük bir coşku ve katılımla kutlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER