Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunDeprem ve Psikolojik Sağlamlık Konuşuldu

Deprem ve Psikolojik Sağlamlık Konuşuldu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) deprem anından bu yana depremden etkilenen vatandaşlara katkı sunma çabasını sürdürüyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) deprem anından bu yana depremden etkilenen vatandaşlara katkı sunma çabasını sürdürüyor. Psikolog Uğur Seküçoğlu konuşmasında, ”Psikolog Seküçoğlu, Birey aradan 2 ay geçmesine rağmen halen geceleri yatamamak, sürekli yer sallanıyor gibi hissetmek, kapalı alanlara girememek, sürekli olarak kendisini suçlamak gibi travma tepkileri veriyorsa psikolojik destek alma zamanı geldiğini belirtti. Öncelikle fizyolojik ihtiyaçlar giderilmeli sonrasında ise psikolojik sağlamlık çalışılmaya başlanması gerektiğini çünkü ikisinin bir arada olduğunu ifade ederek; düşünceler, duygular ve davranışlar iç içedir eğer değiş istiyorsak ve psikolojik sağlamlık oluşturmak istiyorsak öncelikle düşüncelerimiz değiştirmeliyiz eğer düşüncelerimiz değişirse duygularımız değişir duygularımız değişirse davranışlarımız ve beraberinde hayatımız da değişir.” dedi.

Psikolog Uğur Seküçoğlu’na konferans için teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “deprem hayatımızın her alanını etkiledi. Psikolojik olarak dayanıklı olmak sürecin bundan sonrasını yönetebilmek adına çok kıymetli. Konuyla ilgili düzenlediğimiz konferansın depremden etkilenen herkese faydalı olmasını diliyorum. Yaralarımızı birlikte saracak, daha aydınlık yarınlarımızı beraber inşa edeceğiz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER