Pazar, Temmuz 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDepremzedelere ucuz ve kaliteli yemek

Depremzedelere ucuz ve kaliteli yemek

Geçen yıl meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’da depremzedelere ucuz ve kaliteli yemek sunmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurulumuna başlanan Hatay Gönül Sofrası, mütevazi bir törenle hizmete girdi. Yemek fiyatlarının Hatay’ın plakasıyla sınırlı olacağı Gönül Sofrası’ndan, şehit çocukları ve ihtiyaç sahibi depremzedelerin ‘askıda yemek’ uygulaması ile ücretsiz yararlanacağı belirtildi.

Asrın felaketi olarak tanımlanan geçen yıl meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’ın merkez Defne ilçesi Subaşı Mahallesi’ndeki prefabrik yapılardan oluşan İstanbul Hatay Kardeşlik Çarşısı’nda, kentin en büyük özelliği olan hoşgörü, birlik ve beraberliğini simgeleyen bir çalışmaya imza atıldı.

Sadullah Ergin’in koordinatörlüğünde sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan bu çalışmayla, depremzede dar gelirli vatandaşların düşük ücretle yararlanabilecekleri bir lokanta açıldı.

Bir duvarını eski Hatay fotoğrafının süslediği prefabrik yapıda mütevazi açılış töreniyle hizmet vermeye başlayan Hatay Gönül Sofrası’ndaki masalara servis edilecek olan yemeklerin fiyatı ise Hatay’ın plakası gibi 31 TL olarak belirlendi.

Şehit çocukları ve ihtiyaç sahibi depremzedeler için Hatay Gönül Sofrası’ndaki ‘askıda yemek’ uygulamasına ise Hataylı bazı iş insanları tarafından başlatılan desteğin de, artarak devam ettiği ifade edildi. Birçok hayırseverden de destek sözü geldi.

Hatay Gönül Sofrası proje koordinatörü Sadullah Ergin, projeye maddi ve manevi destek verenlere, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Açılış gününde Hafif Ailesi’nin hayratı olarak 200 kişiye askıda çorba uygulaması ile ikramların yapıldığını ifade eden Sadullah Ergin, “Açılış günümüzde aynı zamanda 150 kişiye Hatay’ın plaka numarası gibi fiyatı 31 TL olan tavuk sote, pilav ve çorbadan oluşan tabldot yemek servis edildi. Deprem yaralarını sarmaya çalışan kentimizde örnek teşkil edecek olan Hatay Gönül Sofrası, gerek yemeklerinin mükemmel lezzeti ve gerekse uygun fiyatıyla, daha şimdiden beğeni kazandı” dedi.

Sadullah Ergin, “Şehit çocuklarına ve parası olmayan gariban insanlara ücretsiz yemek imkânı sunacağız. Ticari kaygımız yok. Fiyatları zaten halkımız belirledi” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER