Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDevlet Hastanesi anne sütünün önemine dikkat çekiyor

Devlet Hastanesi anne sütünün önemine dikkat çekiyor


İskenderun Devlet Hastanesinde anne sütünün önemini anlatan bilgilendirme köşesi yapıldı.

Toplumun bilinçlendirilmesi adına birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alan İskenderun Devlet Hastanesi personeli Anne sütünün bebekler için ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek için yoğun çaba harcıyor.

İskenderun Devlet Hastanesi B blokta servisler ile poliklinik arasında hastaların yoğun olduğu bölgede açılan bilgilendirme köşesinde görev alan Çocuk Doktoru Yasemen Karaca, eğitmenler Ayfer Sezik ve Mine Şengezer gelen anne adaylarına sütün önemini anlattılar.

Yeni anne adayı olan bir hasta bilgilendirme köşesine gelerek burada ,doğacak çocuğu için uzmanlardan bilgi aldı. Eğitmen Ayfer Sezik yeni anne adaylarına doğum sonrası nasıl çocuk emzirilir ve dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.Hastanede yapılan bu bilgilendirmenin son derece önemli olduğuna dikkat çeken anne adayı ise; “Burada çok yeni şeyler öğrendim bu nedenle hastaneye teşekkür ederim” dedi.

YENİ NESİL ANNELERE YOL GÖSTERİCİ OLDU

Kızının yanında hastane gelen bir vatandaş ise bu uygulamanın yeni nesil annelere yol göstereceğini , burada verilen eğitimler ile daha bilinçli bir anne olunabileceğini ifade etti.

Bilgilendirme ekibinin başında bulunan Uzman Çocuk Doktoru Yasemen Karaca; “ 1- 7 ekim tarihleri Türkiye de emzirme haftası olarak kutlanıyor. İlk altı ay anne sütüyle emzirmek çok önemli kesinlikle su içilmeden anne sütünün verilmesi gerekiyor. Bu nedenle bu hafta dolayısıyla toplumumuzu bu yönde yönlendirmemiz gerekiyor” şeklinde açıklama yaptı.

EK GIDALARA ERKEN BAŞLANIYOR…

İlk altı ayda anne sütü ile beslenen bebek sayısının gün geçtikçe azaldığına dikkat çeken Karaca; “Diğer ek gıdalara çok erken geçiliyor formül sütler veriliyor. Biz iki yaşına kadar kesinlikle anne sütü öneriyoruz. Ancak aileler televizyonlarda çıkan reklamlardan etkilenerek kendi sütlerini kesip çocuklarına reklamda gördükleri sütleri vermeye başlıyorlar bu çok yanlış ve çocuğun tüm ihtiyacı fazlasıyla anne sütünde bulunuyor “diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER