Çarşamba, Temmuz 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“DOĞAL İTTİFAKIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

“DOĞAL İTTİFAKIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”


Bugün Türkiye’de kadınlara oy hakkının verildiği gün olduğunu vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Temelli “Hakları Demokrasi Partisi bir kadın partisidir” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçim nedeniyle bir süredir gezdiği Çukurova gezisinin İskenderun durağında partilileri ve gazeteciler ile bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder için verilen kararı yok hükmünde gördüklerini belirterek, yerel seçimlerde adayları ile yarışa gireceklerini, kazanma şansı olmayan yerlerde doğal ittifakın gereğini yapacaklarını söyledi.
Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder için verilen kararın kabul edilebilir bir karar olmadığını savanan Temelli, “Yargılamanın usulü hakkında birçok usulsüzlüğe hukuksuzluğa, yasa tanımazlığa imza atmış bir mahkemedir. Mahkemenin almış olduğu geçerliliği tartışılır kararın istinat mahkemesince onanmasına tarafımızca kabul edilebilir karar değildir yok hükmündedir. Bu kararın arkasında yatan, bu kararı alel acele gündeme getiren mesele Cumhurbaşkanının açık talimatıdır. Haksız hukuksuz bir şekilde Selahattin Demirntaş’ın ve Sırrı Süreyya Önder’in cezaları böylece onaylanmış oldu. Biz bu kararı tanımıyoruz. Yok, hükmündedir çünkü adalet bırakın tecelli etmeyi adalet yok sayılmıştır. Adalet mahkeme salonlarından dışlanmıştır. O adalet bir gün o mahkeme salonlarına geri dönecek. Bu suça ortak olanlar bu suçu işleyenler muhakkak o adaletin var olduğu mahkeme salonlarında yargılanacaklar, hesap verecekler” şeklinde konuştu.
Bugün Türkiye’de kadınlara oy hakkının verildiği gün olduğunu vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Temelli “Hakları Demokrasi Partisi bir kadın partisidir, bu anlamıyla aslında Türkiye siyasetinin belki de en önemli adımını atmış, bir partidir. Türkiye siyasetinde kadının eşit temsiliyetinin var olduğu yegane partidir, Hakların Demokrasi Partisi. Kadın mücadelesiyle büyümektedir. Kadın mücadelesiyle, aslında demokrasi ve barış mücadelesini büyütmektedir. Eşit temsiliyetteki kararlılığımız, eş başkanlık sisteminde bütün kurullarımızda eşit temsiliyeti var etmekten ama onun ötesinde toplumsal mücadele alanlarında da bu eşitlikçi anlayışımızı var etmekten geçiyor. Bu bizim hepimizin gurur, onur duyduğu devrimci bir adamımızı ifade ediyor. Türkiye’de yaşanan bütün sorunların altında bu erkek egemen zihniyetin hakim olduğunun görürüz” diye konuştu.

Yerel seçimlere giderken sadece belediye başkanlarını, belediye meclislerini seçmeyeceklerini, büyük bir demokrasi mücadelesi verileceğinin de altın çizen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli şöyle devam etti:“31 Mart yerel seçimleri için biz bu ülkeye söz verdik bu ülkeyi bu kayyumcu zihniyetten kurtaracağız. Türkiye’nin her yerinde eğer güç birliği yapmak gerekiyorsa, eğer yan yana gelmek gerekiyorsa, demokrasi cephesini büyütmek için ne yapmak gerekiyorsa onun gereğini yerine getireceğiz. Türkiye’de her yerde kendi listelerimizle seçime gireceğiz adaylarımızı çıkartacağız. Ama istisnai durumlar var. Tek başımıza eğer tek başımıza belediye başkanlığını kazanamayacaksak, toplumun beklentilerine demokrasi güçlerinin, demokrasi cephesinin, emekçilerin, kadınların beklentilerine yanıt verecek şekilde biz o doğal ittifakın gereğini yapacağız.”
YOKSULLUK SINIRI 6 BİN 400
Türkiye’de asgari ücreti bir sefalet ücreti olarak niteleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Klece çalışma koşullarında asgari ücrette çok ciddi anlamda eridi. Biran önce bu satın alma gücünün telafi edilmesi, artı insanca yaşam için bir ücretin belirlenmesi kaçınılmazdır. Türkiye’de çalışanlar büyük bir kısmı asgari ücretle çalışmaktadır. Bugün için asgari ücret 1603 liradır. Pazarlıklar 2 bin lira civarında olması görüşündedir bu tamamıyla yetersizdir. Biz 2850 lira gibi bir rakam açıkladık HDP olarak. Çünkü Türkiye’de yoksulluk sınırı 6 bin 400 lirayı geçmiştir. Yerellerde iktidara geldiğimiz andan itibaren de emeğin kentlerini imar edeceğiz. Atacağımız ilk adım bu gelir adaletsizliğini ortadan kaldıracak hamleler olacaktır” şeklinde konuştu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER