Pazar, Kasım 24, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDr. İlhami Fındıkçı, İskenderun 1. Kitap Fuarı’nda

Dr. İlhami Fındıkçı, İskenderun 1. Kitap Fuarı’nda

16 Şubat’a kadar ziyaretçilerini kapılarını aralayan İskenderun 1. Kitap Fuarında söyleşiye katılan Dr. İlhami Fındıkçı, tüketim odaklı yaşamın olumsuz etkilerini anlattı. Tüketim odaklı yaşamın üretimden uzaklaştırdığını ve üretmeyen insanların sağlığının bozulduğunu söyleyen Fındıkçı, beraberinde insani krizi getireceğini bildirdi.

Dr. İlhami Fındıkçı, İskenderun 1. Kitap Fuarı’nda

Dr. İlhami Fındıkçı Kimdir?

Dr. İlhami Fındıkçı, Eroğlu Holding, Fimar Holding, Kopuz Şirketler Grubu, Emmioğlu Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve birçok kurumda aile şirketi danışmanlığı yapan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ders veren, Yeni Birlik Gazetesi’nde köşe yazıları yazan ve birçok süreli derginin yayın kurulunda yer alıyor.

İskenderun 1. Kitap Fuarı’nda söyleşiye katılan Dr. İlhami Fındıkçı, “Dünyada hiç bir dönem ruh sağlığı bozuk insanlar yalnız, kendi kuyusuna düşmüş, çıkamaz durumda hale bu kadar yoğun olarak görülmedi” ifadesinde bulundu.

İnsanlık Rahat Olsun Diye..

Dr. İlhami Fındıkçı, yaşanılan bu süreçte sanayileşme dönemi ve bilgi çağının ‘insanlık rahat’ olsun diye hızlı bir şekilde kendini gösterdiğine değindi.

Dr. Fındıkçı “Öyle ise insanlar neden rahat değil? Bunun nedenlerini irdelemek gerekiyor. Çünkü tüketim odaklı yaşam bizi üretimden uzaklaştırdı. Üretmeyen insanın sağlığı bozulur. İnsani değerlerimizi inşa edecek olan yeryüzünde bulunma sebebimizden, kendimizden uzaklaştık. İşte bunun adı insani krizdir. Peki, bunun önüne geçmek için ne yapmak gerekir? Elbette ki üretim odaklı bir yaşam tarzını seçmeliyiz. İnsanın yeryüzünde varoluş nedeni iki amaca dayanır. Birincisi yeryüzüne bir şeyler veren, diğeri ise alan tarafında olmaktır. Herkes kendisi ile yüzleşmeli ve insanlık için katkıda bulunan tarafında olursa ruh sağlığı daha iyi olur. Araştırmalarla bu kanıtlanmıştır. Örneğin en basit bir anlatımla; yolda yürürken bir taş gördüğümüzde onu oradan kaldırırsak, bu ne için yapılmalıdır, başkası zarar görmesin diye. İşte bunun gibi, insan hayatına katkı veren, üretici tarafta olan bir yaşam biçimi seçilmelidir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER