Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘Dünya ruh sağlığı’ gününde kahvaltıda buluştular…

‘Dünya ruh sağlığı’ gününde kahvaltıda buluştular…


İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ‘Dünya ruh sağlığı’ gününü Ruh sağlığı ekibi ve hastalar birlikte Belediye 5 Nolu Sosyal tesisinde kahvaltılı buluşma ile kutladı.
İskenderun Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bu yıl da 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü dolayısıyla iki farkındalık etkinliği düzenledi. Merkezden sağlık hizmeti alan hastaların atölye çalışmalarıyla ortaya çıkardıkları birbirinden ilgi çekici ürün ve eserler “Görmezden Gelmeyelim” sloganıyla, Devlet Hastanesinde ziyaretçilerin çok rahat görebilecekleri noktada hafta boyu sergilendi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin ikinci etkinliğini de, hastaların sosyalleşmesi toplum ile kaynaşması amacıyla İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesisinde sabah kahvaltısında buluşma olarak gerçekleştirildi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Psikiyatrist Mehtap Bican Sosyal Hizmetler Uzmanı Gönül Gökpınar, sağlık hizmeti alan hastaların kahvaltılı buluşması katılımcılara büyük keyif verdiği belirtildi.
Sosyal Hizmetler Uzmanı Gönül Gökpınar Toplumsal farkındalık ve damgalama karşıtı çalışmaların önemini yeniden vurgulamak adına şizofreni tanısı alan hastalarla bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade ederek “Bizler Ruh Sağlığı ekibi olarak şizofreni tanısı alan hastalarla birlikte bugünü kutlamak için bir araya geldik. Yeni Devlet Hastanesi içerisinde bir sergimiz oldu. Amacımız ‘Biz ve ötekiler’ olmaktan çıkıp birlik beraberlik içinde hastalarımızın ve ailelerinin bu tedavi sürecinde daha olumlu, ılımlı ilerlemelerini sağlamaktır. Ruh sağlığı ekibi ve hastalarla birlikte açık havada güzel bir ortamda bir arada vakit geçirmekten tüm katılımcılar büyük keyif aldılar” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER