Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDünya Ruh Sağlığı Gününde Kahvaltılı buluşma…

Dünya Ruh Sağlığı Gününde Kahvaltılı buluşma…

‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ dolayısıyla İskenderun ile Antakya Toplum ve Ruh sağlığı Merkezileri bünyesindeki çalışanlarla üyeleri kaynaşma kahvaltısında bir araya geldiler.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Ekim ayı boyunca, personele ve halka yönelik Ruh Sağlığı konusunda farkındalık çalışmaları planladı. Hatay’daki iki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları, üyeler, aileleriyle birlikte bugün saat 10.30 da Antakya’nın Şenköy Mahallesinde kahvaltı etkinliği katıldılar. Etkinlikte her iki Merkezin katılımcıları bir arada vakit geçirdi, keyifle karşılıklı kaynaşma yaşadılar.

Bu arada 16 Ekim Pazartesi günü saat 14.00 te Antakya Kültür Merkezinde Halkı bilgilendirme, farkındalık yaratma ve damgalama karşıtı kamu kurum ve kuruluşları ile halkın katılacağı Uzm. Dr. Emine Yıldızgören tarafından Ağır Ruhsal Bozukluk (Şizofreni, Bipolar bozukluk) konusunu içeren konferans verilecek. Konferans bitiminde ise TRSM üyelerinin yaptıkları çalışmalar sergilenecek. Bu etkinliğe tüm sağlık çalışanları ve halkı davet edildi.

İskenderun Devlet Hastanesi TRSM (Toplum ve Ruh sağlığı Merkezi) Sorumlu Hekimi Mehtap Bican, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’nü farkındalık yaratması amacıyla çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.
i…

Hatay’da Antakya ve İskenderun olmak üzere iki Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hizmet verildiğini hatırlatan Mehtap Bican şunları kaydetti: “İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde 2013 yılından buyana hizmet veren Merkezde 459 hizmet alan sayısıyla etkin bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz. Merkezimizde hastalık ve tedaviyle ilgili bilgiler, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda hasta ve yakınlarının psikoeğitim, hastalık etkisiyle sosyal hayatın içinde yer alamayan hastaların bakım planları düzenleniyor. Ayrıca üyelerinin sosyal hayatta yer almalarını sağlamaya yönelik sosyal beceri eğitimi, hastalık etkisiyle özbakım ihtiyaçlarını gidermede zorlanan ve/veya mesleki performans gösteremeyen hastalarla özbakım becerilerinin kazandırılması ve ilgi ve yeteneklerine göre belirlenecek bir alanda iş yapabilme becerisinin kazandırılması için iş uğraş terapisi, rehabilitasyon eğitimleri veriliyor.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER