Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEczacılardan Kök Hücre ve Kan Bağışı kampanyası

Eczacılardan Kök Hücre ve Kan Bağışı kampanyası

  1. Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Sedat Aközcan, ‘Kök Hücre Nakli’nin başta kan kanserleri (lösemiler, lenfomalar) olmak üzere kemik iliği yetersizlikleri, metabolik hastalıklar, bağışıklık sistemi yetersizlikleri ve diğer kanserler gibi çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu bildirdi.
    Aközcan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
    “Kök hücreler, yaşam boyu kendi kendini yenileyerek olgun hücrelere dönüşebilme kapasitesine sahip hücrelerdir. Gerek olduğu zaman kendilerinden sonraki hücrelere farklılaşarak, hücrelerin gelişimini, olgunlaşmasını ve çoğalmasını sağlarlar. Bağışçı olmak isteyen bir kişi 28 ile 50 yaş aralığında olmalıdır.
    Kök hücre bağışçısı olmak için; Başvuru sonrası bir bilgilendirme görüşmesi yapılır. Eğer kişi bağışı kabul ederse, Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Bilgilendirme ve Onam Formunu doldurup imzalayarak bu bağışı resmi olarak onaylaması istenir ve ardından üç tüp kan örneği alınır. Türk Kızılayı tarafından kan örnekleri alınır ve eğer enfeksiyöz hastalıklar açısından test sonucu negatif ise kan örneği doku tipinin belirlenmesi için TÜRKÖK (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) Laboratuvarı’na gönderilir ve test sonuçları Kemik İliği Bankası’na aktarılır. Kök hücre nakline ihtiyaç duyan hastaların doku örneklerinin uyuşması ile yeni hayatlar canlanır.
    Biz Eczacılar olarak sahip olduğumuz sorumluluğun bilinciyle Türk Kızılayı Hatay Şubesi ile birlikte 14 Şubat 2019 günü saat 10.30-17.00 arasında Antakya’da Hatay Eczacı Odası ana binasında organize ettiğimiz Kök Hücre ve Kan Bağışı kampanyamıza tüm halkımız davetlidir.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER