Pazartesi, Ekim 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunEğitim Sen’den Öğretmenlere Moral Gecesi

Eğitim Sen’den Öğretmenlere Moral Gecesi

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü münasebetiyle “Dayanışma Gecesi” düzenledi. KESK Genel Eş Başkanı Ahmet Karagöz’ün de katılım gösterdiği geceye Dayanışma Gecesine Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından destek verildi.

Gecenin açılış konuşmasını Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptı. Konuşmasına 5 Ekim’in tarihini anlatarak başlayan Ünsal, bu yıl 5 Ekim kutlamalarının, Eğitim Enternasyonali tarafından “Öğretmenin Sesine Değer Ver” şiarıyla kutlandığını söyledi.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününün, eğitim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelenin simgesi olan bir mücadele günü olduğunu kaydeden Ünsal; “Öğretmenlik mesleğini değersizleştiren, bizleri kariyer basamakları üzerinden bölen ve halkın değil hükümetin öğretmeni yapmayı hedefleyen Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na karşı uzun süredir mücadele ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı’nı Türkiye’nin altına imza attığı Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesine uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

Öğretmenlik mesleği açısından uluslararası genel kabullerin simgesi sayılan 5 Ekim’i her yıl biraz daha zorlaşan ekonomik, demokratik ve mesleki sorunlarla karşılıyoruz. Türkiye’de görev yapan eğitim ve bilim emekçileri, OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından yıllardır son sıralarda yer alıyor. Öğretmenlik mesleği ve mesleki idealleri, iktidar eliyle uygulanan bilinçli politikalarla birlikte hızla yozlaştırıldı. Yıllardır ülkeyi yönetenler ve eğitim politikalarına yön verenler öğretmenlik mesleğinde yaşanan nitelik kaybının artmasında en büyük pay sahipleri oldular.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, işimize, ekmeğimize ve geleceğimize yönelik ağır tehdit ve saldırılara karşı birleşmek zorundayız. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi için burada bulunan herkese önemli sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu.

Nitelikli eğitimin ancak ve ancak nitelikli öğretmenle mümkün olduğunu vurgulayan Ünsal; “Bu nedenle öğretmen yetiştirme ve kadrolu istihdam konusundan başlayarak, sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için somut adımlar atılması gerektiğini sürekli vurguluyoruz. OHAL KHK’leri ile haksız ve hukuksuz şekilde görevlerinden ihraç edilen meslektaşlarımızın ve barış akademisyenlerinin yaşadığı hukuksuzluğun bir an önce görevlerine dönmesi talebimizi buradan bir kez daha yineliyoruz.

Şu çok iyi bilinmelidir ki, eğitim sistemi ve eğitimin niteliğinde yaşanan bozulmanın sorumlusu öğretmenler, eğitim emekçileri değil, yıllardır piyasacı ve dinci politikaları hayata geçirmekte ısrar eden siyasi iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı’dır. Eğitim emekçileri rekabet etmek ve yarışmak değil, birlik ve dayanışma içinde, nitelikli eğitim için çalışmak istemektedir. Geleceğimizi ipotek altına alan ve iş güvencemizin altını boşaltmayı hedefleyen her türlü girişime karşı mücadele edeceğimiz bilinmelidir.

Eğitim Sen olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor, yaşadığımız tüm baskılara ve olumsuzluklara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Gecede bir konuşma da KESK Genel Eş Başkanı Ahmet Karagöz yaptı. Ülke genelinde yaşanan adaletsizliklere değinen Karagöz, örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından eğitim emekçileri, Grup Sıla ve ardından Sanatçı Hozan Beşir’in söylediği şarkılara eşlik ederek, gönüllerince eğlendiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER