Psikolojik Danışman, eğitimci yazar Ahmet Alpaslan, sınavlara hazırlanan öğrencilere önerilerde bulunmak üzere Mega Radyo’da yayınlanan “Semir Yazıcı ile Panorama” adlı söyleşi programına konuk oldu. Lise ve Üniversiteye giriş Sınavlarına hazırlanan öğrencilere ve velilerine yönelik Sınav heyecanı, dikkat ve hafıza egzersizleri, sınava hazırlık ve çalışma yöntemleri üzerine pozitif bir konuşma yaparak önemli tavsiyelerde bulunan Ahmet Alpaslan öğrencilere başarı diledi.
Sohbet ortamında gerçekleşen programda sınav öncesi ve sınav sırasında yapılması ve yapılmaması gereken davranışları anlatan eğitimci, yazar Ahmet Alpaslan, halen Şanlıurfa’da rehber öğretmenlik ve psikolojik danışmanlık mesleğini yürütüyor. Yazar Ahmet Alpaslan’ın, halen piyasada, beden dili, iletişim, hitabet, diksiyon teknikleri ile kişisel gelişim konularında yayımlanmış olan 5 adet kitabı bulunuyor. Eğitimci yazar, yakında 6. kitabının genel yayın yönetmenliğini Aşir Alkaç’ın yürüttüğü ‘Kitap Otağı Yayınevi’ kanalıyla piyasaya çıkacağını belirtti. Yazar Alpaslan’ın yayımlanmış kitapları şunlar, ‘Dikkat Eksikliğine Farklı Yaklaşım’, ‘İnsan Okuma Sanatı’, Başarıya Götüren Öyküler’, ‘Kullan Ya da Kaybet, Beyin Bedava’ ve ‘Dipten Zirveye’.
“Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi. Biri düşünmek, diğeri üzerinde oturmak için. Başarımız ise hangisini daha çok kullandığımıza bağlı.” Diyerek, Ann Landers’in sözüyle söyleşiye başlayan Ahmet Alpaslan birçok tekniği örnek vererek anlattı ve özetle şunları söyledi; “Yaratıcının tasarım harikası olarak nitelendirdiğim insan beyni, son araştırmalara rağmen, hala gizemini korumaya devam ediyor. Ortada bir gerçek var. O da potansiyelimizin hepsini kullanamadığımızdır.
Başarılı insanların hayatları incelendiği zaman beynini ve hafızasını etkin bir şekilde kullandıkları görülmektedir. İnsan beyni değirmen taşı gibidir, içine bir şey atılmazsa kendi kendini öğütür. İşin aslı Cevher, işlenmediği zaman kendi kendini öğütmeye başlıyor. Tıpkı midemiz ve beynimiz gibi. Yeni bir bilgi, öğrenme, uyarılma olmadığında beynimiz gelişme imkânı bulamıyor. Benim hafızam kötü, isimleri aklımda tutamıyorum, kafam basmıyor gibi cümlelere bir de eğitim, çevre, beslenme, anne-baba tutumları, hedefsizlik eklenince; tıpkı hayallerimiz gibi otuz beşine gelmeden beyinlerimiz ölüyor, ellisinde gömülüyor.
Başarının anahtarı, beyni etkin kullanmaktan geçiyor. İnsan beyni, günde yetmiş bin düşünce üretiyor. Bu düşüncelerin üçte ikisi de olumsuz olmaktadır. Bu yüzden başarılı olabilmek için, beyni olumlunun üzerine programlamak gerekiyor. Yani başarısızlığı değil, başarmayı düşünmekten geçiyor.” dedi.