Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunEmekçilerin Sıkıntılarını Çözeceğiz

Emekçilerin Sıkıntılarını Çözeceğiz

Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, emekçilerin sıkıntılarını çözmek adına gece gündüz mücadele ettiklerini ifade ederken, artan enflasyon fiyatlarının emekçileri ciddi anlamda sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Özçelik İş Sendikası olarak bölgede İsdemir’de, MMK’da, Ekinciler’de, Yolbulan’da örgütlü olduklarını, 4.900’den fazla üyelerinin olduğunu kaydeden Güngör; “Bu üyelerin bütün taleplerini gece gündüz yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Klasik sendikacılıktan öte, ücret sendikacılığından öte, üyelerimizin iyi gününde ve kötü günnünde yanında olmaya çaba sarf ediyoruz. Şu bir gerçek ki hükümetin açıkladığı enflasyonla çarşıdaki, pazardaki enflasyon aynı değil. Her ne kadar çok güzel sözleşmelerin altına imza atsak da bu çıkan enflasyon karşısında maaşlarımız eriyip gidiyor. Asgari ücret 4.250 lira olarak açıklandığı zaman sevinçliydik, bütün sendikaların istediklerinin üzerinde bir rakamdı ama bugün baktığımız zaman açlık sınırının altında kaldı” diye konuştu.

Güngör; ”Sahada, özellikle Yolbulan fabrikalarında bu yıl çok güzel sözleşmeler imzaladık, 130’a varan iyileşmeler sağladık, sosyal haklarda çok güzel iyileştirmeler sağladık. MMK’da yine aynı 80’in üzerinde sosyal haklar da dahil olmak üzere 100’ün üzerinde iyileştirmeler sağladık. Bu yıl içerisinde Eylül ayında Ekinciler ve İsdemir’de de sözleşmelerimiz başlayacak. Hedefimiz belli, endüstriyel ilişkiler içerisinde kesinlikle kırmadan, dökmeden ‘kazan-kazan’ mantığı ile işverenle masaya oturmak! Bunu başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sahanın taleplerinin çok yüksek olduğunu, bu talepleri karşılamak için işverenlerle ara ara oturup sohbet edip bunları gündeme getirdiklerini dile getiren Güngör; “Görüşmeler sadece sözleşme masasında bitmez, bunun öncesi ve sonrası da vardır. Biz taleplerimizi en iyi şekilde taslağımızda onlara sunacağız, onlara düşünme payı vereceğiz ve bu sözleşmenin altına birlikte imza atacağımızı düşünüyorum. Zaman münazara değil müzakere zamanı. Birlik, beraberlik içerisinde iki tarafında mutlu olacağı sözleşmenin altına imza atmanın mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER