Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Emeklilerin diş tedavisini SGK karşılasın"

“Emeklilerin diş tedavisini SGK karşılasın”

 

Emekli vatandaşların diş tedavisinde ciddi sıkıntılar yaşadığını, aldıkları emekli maaşı ile tedavi olmalarının imkansız odluğunu  ifade eden CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Anayasanın 17. Maddesi herkesin sağlıklı yaşam hakkını güvence altına almaktadır, emekli yurttaşlarımızın diş tedavilerini SGK karşılamalıdır”, dedi. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile BakanıZehra Zümrüt Selçuk tarafından  yanıtlanması istemi ile TBMM başkanlığına yazılı soru önergesi veren Topal , önergesinde şu görüşlere yer verdi.

“İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 125. Anayasamızın 17. Maddesi “Herkesin sağlıklı yaşama hakkını” güvence altına almıştır. Türkiye’de vatandaşlarımız  25-30  fiil  hizmet yılından sonra emekli olmaktadır. Çalışma standartları  , barınma ve beslenme   koşulları  ileri yaşlarda önemli sağlık sorunlarını birlikte getirmektedir. Bunların başında da Diş sağlığı gelmektedir. Bir çok emekli vatandaşımız , İmplant tedavisinden faydalanamamaktadır. En ucuzu 2000 TL olan bir  implant için SGK nın ödediği katkı 90 TL dir. Bu; 1.800 TL emekli maaşı alan bir yurttaşımız için ödenmesi imkansız bir tutardır.

Bu itibarla,

Diş tedavisinde emekliler arasında farklılık var mıdır? Bunun sebebi nedir? Bu ayrımları ortadan kaldıracak mısınız?

Anayasanın 17. maddesi gereği tüm emekli vatandaşlarımıza  hayatlarını idame ettirecek diş tedavisi  olanağı sağlayacak mısınız?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER