Pazartesi, Ekim 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun“En Şeffaf Para Harcayan Belediyeyiz”

“En Şeffaf Para Harcayan Belediyeyiz”

 

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Kırmızı Salonunda toplandı.

Gündemin ilk iki maddesi olan ‘İskenderun 4.Etap (Bekbele Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ ve ‘İskenderun 7.Etap (Cırtıman Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan ‘Belediyemizin 2025 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun okunmasının ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Gassan Kuran, grup olarak hazırladıkları bütçe önerisini meclise sundu. Kuran, şeffaf, adil, liyakatli davranılarak tasarruf tedbirlerine uyulmasının önemine vurgu yaparak, kentteki yaşam şartlarının iyileştirilirken yerel alım yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kaynak yaratmanın büyük önem taşıdığını ifade etti ve kaynak yaratacaklarını söyledi. İç İşleri Bakanlığı, DOĞAKA gibi kurumlardan aldıkları kaynakların yanı sıra AB fonundan 45 milyonluk Kanser Tarama Merkezini de kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Dönmez; “Birilerinin ‘çöktüğü’ mallarımızı da alıp bunları hizmete çevireceğiz. Örneğin hafta sonu bir depoyu mühürledik. Belediyemize ait olan arsanın üzerine depo inşa edip bunu da kiraya vermişler. Envanteri çıkardık, belediyeye ait her yeri belirliyoruz. Kıyıda köşede kalmış, unutulmuş, birileri tarafından kullanılmakta olan yerlerimizi belediyemize geri kazandıracağız. Kimisini satıp kaynak elde edeceğiz.

Devletin üzerinde bir güç yoktur. Kimse İskenderun Belediyesine meydan okuyamaz. Önemli olan kararlılıkla bir şeylerin üzerine gitmek! Bizim saklayacak hiçbir şeyimiz yok. En şeffaf para harcayan belediyeyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Dönmez, sahil düzenleme çalışmaları bittikten sonra ‘Balık Festivali’ yapacaklarını da duyurdu.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER