Perşembe, Eylül 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaAnkaraEnflasyon Muhasebesi zarar veriyor

Enflasyon Muhasebesi zarar veriyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, enflasyon muhasebesi uygulamasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Çalışkan, enflasyon muhasebesinin mevcut uygulamalarının mükellefler için vergi adaletsizliğini derinleştirdiğini belirterek, bu durumun Mali Müşavirlere de ciddi iş yükü getirdiğini ifade etti. “Enflasyon muhasebesi, maliyetleri artırarak milletimize yüksek fiyat olarak geri dönecek uygulamalar içermektedir,” diyen Çalışkan, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

MALİ MÜŞAVİRLERİN SESİ DUYULMALI

Çalışkan, enflasyon muhasebesinin üç aylık dönemlerde uygulanmasının, yıllık bilançoların yükünü taşıyan Mali Müşavirler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu söyledi. Üç ayda bir bilanço çıkarma ve gelir tablosu oluşturma zorunluluğunun, Mali Müşavirleri ezici bir iş yükü altına soktuğunu dile getiren Çalışkan, bu durumun muhasebe işlemleri için sürdürülemez olduğunu belirtti.

YILDA BİR KEZ UYGULANMALI, MATRAHA ETKİ ETMEMELİ

Vergilendirmede adalet sağlanmadığı sürece başlatılacak her yeni uygulamanın, helal kazanç peşindeki vatandaşlarımıza zarar vereceğini ifade eden Çalışkan, enflasyon muhasebesinin tüm yönleriyle yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Yılda bir defa uygulanması gerektiğini belirttiği enflasyon muhasebesinin, matraha etki etmemesi ve dolayısıyla mükelleflere yeni vergi yükü oluşturmaması gerektiğini de ekledi.

YENİ VERGİ YÜKÜ OLUŞMAMALI, KANUNDA DÜZENLEME ŞART

Çalışkan, son olarak, “Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu”nun günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirterek, bu düzenlemenin ülkemiz için bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER