Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEnkazdan 94 Saat Sonunda Çıkartıldı

Enkazdan 94 Saat Sonunda Çıkartıldı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremle sarsılan Türkiye, felaketin 5’inci gününde enkazdan canlı çıkarılanlarla umutlarını bir nebze de olsa ayakta tutuyor. Gaziantep’te 94 saatin ardından enkazdan kurtarılan bir genç, sevincini paylaşırken hayatta kalabilmek için idrarını içmek zorunda kaldığını anlattı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremle sarsılan Türkiye’de, açıklanan son resmi verilere göre saat 08.30 itibarıyla 18 bin 342 kişi yaşamını yitirdi, 74 bin 242 kişi yaralandı.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgelerden kurutuluş hikayeleri de gelmeye devam ediyor.

Gaziantep kentinde meydana gelen yıkıcı depremden dört gün sonra, Cuma günü erken saatlerde bir genç çöken binanın enkazından büyük ölçüde zarar görmeden çıkarıldı. Depremin merkez üssüne yakın Gaziantep’te şafak sökmeden önce kurtarma ekipleri, Adnan Muhammed Korkut‘u Pazartesi günü meydana gelen depremden bu yana mahsur kaldığı bodrum katından kurtardı. 17 yaşındaki genç, dışarı çıkarılıp sedyeye konulurken ismini haykıran, alkış tutan ve sevinç gözyaşları döken arkadaşları ve akrabalarından oluşan kalabalığa gülümsedi.

‘Bu şekilde hayatta kaldım’

Ambulansa bindirilirken onu öpmek ve kucaklamak için eğilen annesine ve diğerlerine sarılarak “Allah’a şükür geldiniz” dedi. 94 saat boyunca enkazda mahsur kalan genç, susuzluğunu gidermek için kendi idrarını içmek zorunda kaldığını ifade etti. Korkut, “Bu şekilde hayatta kalabildim” dedi.

Adının Yasemin olduğunu söyleyen bir kurtarma görevlisi enkazdan çıkarılan gence sarıldıktan sonra “Benim de senin gibi bir oğlum var,” dedi. Yasemin isimli görevli, “Sana yemin ederim, dört gündür uyumadım. Yemin ederim uyumadım; seni çıkarmaya çalışıyordum” diye devam etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER