Çarşamba, Ekim 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayErbaş yıkılan 40 camiyi törenle açtı

Erbaş yıkılan 40 camiyi törenle açtı

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay’da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı.

 

 

Erbaş, Yahyalılı Mustafa Koyuncu Camisi önünde düzenlenen toplu açılış öncesi, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından Türkiye Diyanet Vakfı Güzel İşler Merkezi’ne geçen Erbaş, buradaki terzi atölyesi ve kütüphane ile kadınların yöresel ürünlerinin sergilendiği alanı inceledi. Erbaş, sonrasında İl Müftülüğüne ziyarette bulundu, İyilik Çarşısı’nı gezdi.

 

 

 

Daha sonra toplu açılış törenine katılan Erbaş, 6 Şubat depreminde camilerin bir kısmının yıkıldığını, minarelerin devrildiğini belirterek, “İşte bugün yıkılan camilerimizi tekrar yaparak, tadilata, tamirata ihtiyacı olan camilerimizi tekrar tadilat ve tamirattan geçirerek yavaş yavaş camilerimiz ayağa kalkıyor” derken, 40 caminin açılışında emeği geçenlere dua etti.

 

 

 

Devletin büyük ve güçlü olduğunun altını çizerek bir taraftan camilerin bir taraftan da binaların inşa edildiğini belirten Erbaş, “Allah’a ne kadar şükretsek azdır, bu kadar büyük bir afeti hep birlikte yaşadık, 11 ili, 13-14 milyon kardeşimizi, vatandaşımızı etkiledi buna rağmen kısa zamanda devletimizin gücüyle, milletimizin, hayırsever kardeşlerimizin cömertliğiyle bugün ummadığımız, beklemediğimiz bir aşamadayız. Her zaman söylüyoruz; milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıyla ne kadar iftihar etsek azdır, işte bizim milletimize yakışan da budur. Biz ilhamımızı Kur’an’dan, Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinden alırız” dedi.

 

Camilerin bina olarak imarı ne kadar önemliyse içinin imarının da o kadar önemli olduğuna dikkati çeken Erbaş, camileri sadece ibadet için değil bir mektep, medrese olarak da kullanacaklarını, camilerin medeniyet merkezleri olduğunu belirtti.

 

 

 

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, devlet eli ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımları tamamlanan camilerin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

 

İl Müftüsü Mevlüt Topçu da 6 Şubat 2023’teki depremlerde yaşanan acılara değinerek, milletin gücü ve devletin desteğiyle yaşanan felaketin üstesinden gelindiğini kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER