Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiErsoy'dan Gürkan'ın Sözüne Yanıt!

Ersoy’dan Gürkan’ın Sözüne Yanıt!

Kahramanmaraş‘ta 6 Şubat’ta 7.7 ve 7.6’lık depremler meydana geldi. 11 ilde etkili olan depremler çok sayıda binanın yıkılmasına ve can kayıplarının yaşanmasına yol açtı. Depremin etkilediği iller arasında bulunan Malatya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Habertürk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Gürkan’ın “Bütün cenazelerimizin cenaze namazları kılınmıştır; kendi inanç değerlerimize uygun şekilde defnedilmiştir” sözlerine sunucu Mehmet Akif Ersoy’un verdiği “Cenaze defnetmeyi başarı olarak gördüğümüz bir yerdeysek vay halimize” yanıtı sosyal medyada gündem oldu.

4

Gürkan’ın açıklamasından satır başları:

“Kış şartları ağır, tünelin çökmesi, demiryolu köprüsünün zarar görmesi ve Kayseri karayolunun zarar görmesi. Müdahale ve yardımda tabii ki gecikme olabilir. Deprem olduktan yarım saat sonra sayın Cumhurbaşkanımız ilk depremle ilgili malumatı aldı. 130 binamız yıkılmıştı. Şehrimizin arama kurtarma ekipleri yetiyordu. 13.24’teki deprem herkesi depremzede etti. Malatyalı hemşehrilerimle onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepsi bir canı kurtarma noktasında -20 derecede canhıraş mücadele etti. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşları, Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, muhalefet parti liderlerinin bizi araması, belediyelerimizin, Kızılay, AFAD ve kamu kuruluşları, 2. Ordu, Emniyet ve valilikle hakikaten güzel koordinasyon vardı.

“90 BİN BİNA AĞIR HASARLI VE YIKILMIŞ DURUMDA”

Şu anda 90 bine yakın tespit edilen ağır hasarlı ve yıkılmış durumda. Buna baktığımız zaman ölüm sayısı 2 bin 300 civarında. 10 vilayet içerisinde belki de en büyük hasarı gören Malatya’dır. Binaların bana göre eski olmasına rağmen, çoğu eski binalar yıkıldı, yeni binalar da var. Birinci depremle birlikte vatandaşın evlerini terk etmiş olması, ölü sayımızın artmamasına neden olan en büyük sebeplerdir diye ifade etmek istiyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER