Perşembe, Temmuz 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağEvvel Temmuz Kültür Sanat Festivali

Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali

Binlerce yıldır kutlanan, bereketin, toprağın ve yaşamın bayramı olan Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali, bu yıl 11-12 Temmuz tarihlerinde Serinyol’da gerçekleştirilecek.

Festivalin Samandağ programı ise 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu tarihlerde paneller, atölyeler, şenlikler ve tiyatro gösterileriyle çocuklar, gençler, kadınlar ve tüm Samandağ halkı bir araya gelecek.

Festival, köklü gelenekleri, kültürel mirası ve toplumsal dayanışmayı kutlamak amacıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. “Asi’den Deniz’e Yaşamak Direnmektir!” temasıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında konserler, sergiler, atölye çalışmaları ve yerel el sanatları stantları yer alacak.

Etkinlikler, bölgenin zengin kültürel dokusunu yansıtacak ve katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Serinyol ve Samandağ’da düzenlenecek olan Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali, hem geçmişin izlerini yaşatmayı hem de gelecek nesillere bu mirası aktarmayı amaçlıyor.

Festival süresince bölge halkı ve ziyaretçiler, topraklarını ve kültürlerini koruma mücadelesinde birlikte eğlenerek ve öğrenerek bu özel bayramı kutlayacaklar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER