Cumartesi, Eylül 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGeçici Köy Korucusuna Ev

Geçici Köy Korucusuna Ev

haber Ozan Korkut
14 yıldır köy koruculuğu yapan Halil İbrahim Tuncay’a Antakya Kaymakamlığı ile Antakya Belediyesi sahip çıktı.

Antakya da 14 yıldır Geçici Köy Koruculuğu yapan Halil İbrahim Tuncay ailesine Antakya Kaymakamlığı ve Antakya Belediyesi tarafından prefabrik ev yaptırılarak anahtar teslimi yapıldı.

Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Kaymakamlığına bağlı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından durumları zayıf olan vatandaşlara prefabrik ev yaptırıldığını söyledi.

Antakya Kaymakamı Tortop, görev süresi içerisinde Antakya’da 10 prefabrik ev yaptırdıklarını belirterek,”Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfımızdan durumları çok sağlıklı olmayan bazı vatandaşların prefabrik ev yapımı katkısı sağladık. Bu 10 tane kadar oldu Antakya’da. Halil İbrahim kardeşime de ben eski evini de biliyorum. 1 tek odada 6 nüfus kalıyorlardı. Gördüm, misafirleri de oldum. O zamandan beri kendisine sözüm de vardı. İlk fırsatta sen yerini bulursam, verirsen bende prefabrik bir ev sana yaptıracağım vakıftan diye. dedi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, vatanı ve milletini korumak için gönüllü şekilde bütün değerli korucuların adına kendilerine yaptıkları bu güzel fedakarlığı karşılıksız bırakmak istemediklerini söyledi.

Köy korucusu Halil İbrahim Tuncay ise, 20 yıldır eski evinde yaşadığını ifade ederek, “24 yıllık evliyim. 6 çocuğum var. Allah razı olsun. Allah milletimize, devletimize zarar ziyan vermesin. 20 yıldır bir oda da yaşadım. Çocuklarımı orada büyüttüm. Sayı kaymakamım allah razı olsun. Bu konuda bize çok yardımları oldu. Köy korucusuyum. 14 yıldır köy korucusuyum. 2 yıldır Belediyesinde çalışıyorum. Sağlık işlerindeyim” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER