Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağGeleneksel Kitap Fuarı 4.kez açıldı

Geleneksel Kitap Fuarı 4.kez açıldı

Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Samandağ Belediyesi Geleneksel Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı.

 

 

Hz. Hızır Türbesi yanındaki Hz. Hızır Parkı’nda gerçekleşen ve birbirinden ünlü yazarların katılım sağladığı kitap fuarının açılış törenine Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Samandağlı vatandaşlar katıldı.

Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap fuarı kapsamında imza ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek. Fuarın ilk günü olan Cuma günü şair Mustafa Temel gün boyu okurları ile buluşacak ve kitaplarını imzalayacak. Fuarın ikinci gününde, 21 Eylül Cumartesi günü saat 18:00’de Yazar- Şair Ali Lidar imza etkinliği ve söyleşi programı ile okurlarıyla bir araya gelecek.  23 Eylül Pazartesi günü saat 18:30’da Nilüfer Açıkalın ve Haluk Çetin şiir, öykü ve müzik dinletisinin yanı sıra imza etkinliği ile de kitaplarını imzalayacaklar.24 Eylül Salı günü saat 17:00’de yerel sanatçı Nihat Çay müzik dinletisi ve söyleşi ile kitap fuarına renk katacak. 25 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de Barış Çimli türkü ve şiir dinletisi gerçekleştirecek. 27 Eylül Cuma günü saat 18:00’de Barış Terkoğlu ve Timur Soykan söyleşi gerçekleştirecekler. 28 Eylül Cumartesi günü se saat 14:00-16:00 arasında Yaşar Bayraktar imza etkinliği, saat 16:00-18:00 arasında Nebih Nafiler, Ruhan Odabaşı ve Tugay Kaçan şiir dinletisi ve söyleşi, saat 18:00’de ise Ahmet Şık ve Bahadır Özgür söyleşi gerçekleştirecekler.

 

BAŞKAN KARAÇAY TÜM VATANDAŞLARI FUARA DAVET ETTİ.

Dolu dolu geçecek kitap fuarı programına tüm vatandaşları davet eden Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay yaptığı açıklamada; “ Değerli Samandağ halkı, Samandağ Belediyesi’nin 4. Geleneksel Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Kitap fuarımız 10 gün boyunca Hz. Hızır türbesinin karşısındaki Haz. Hızır Parkı’nda hazır bulunacak. Kitap fuarımızda birçok kitapevimiz var, çok güzel kitaplarımız var. Samandağ halkını buraya bekliyoruz. Onun dışında çok güzel ve Türkiye’nin önemli yazarlarından gazetecilerinden, şairlerinden oluşan 20 kişilik bir panelist ekibimiz var. Her gün panellerimiz olacak.

Tüm Samandağ halkımızı, gençlerimizi ve bütün kitapseverleri 20-29 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap fuarı mızı ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kitap Fuarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz yaptığı konuşmada; “ Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap fuarımıza hepiniz hoş geldiniz. İnsanın tarihi yolculuğuna göz attığımızda yolu bilginin aydınlattığını, bilginin insanı ileriye taşıdığını görüyoruz. Yazının icadı ile birlikte taşlara, toprak tabletlere, papirüs kağıtlarına, ceylan derilerine nakşedilen semboller, harflerle birikmeye  başlayan ve insanın geçmişine ve geleceğine ışık tutan bilgi, kağıdın ve matbaanın icadı ile birlikte insanların başucunda kitap olarak yer almaya ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Biliyoruz ki bilgi birikimimizin taşıyıcısı kitaplar, aynı zamanda insanın hayal dünyasının dışavurumunun da aracıdır. Aynı zamanda romanlar, hikayeler, şiirler, denemeler insan duygusallığının bilinç altının gün yüzüne çıkmış halidir. Aynı zamanda kitaplar hem sırdaşımız, hem dostumuz hem bilgi kaynağımızdır. Bu nedenle çok değerli vazgeçilme bir değer olarak hayatımızda varlar. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras onlara okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Biliyoruz ki bilginin olduğu yerde aydınlık vardır, bilginin olduğu yerde sevgi vardır, kardeşlik vardır, dostluk vardır. Fuarımıza gelerek bize destek olan tüm yayınevlerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kendilerine Samandağ halkı adına teşekkür ediyoruz. Fuarın açılışını Belediyemiz ile birlikte organize eden Senem arkadaşımıza,  Belediye çalışanlarımıza, bizi yalnız bırakmayan değerli basın emekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. “ ifadelerine yer verdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER