Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGenç çiftçiye 30 bin TL Hibe desteği

Genç çiftçiye 30 bin TL Hibe desteği


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 2018 yılı ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında 30 bin TL hibe desteği vereceğini açıkladı.
Bakanlık genç çiftçilerin tarımda sürdürülebilirliğin arttırılması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, kırsalda genç nüfusun istihdama katkı sağlaması amacıyla başlatılan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 2018 yılı ‘Genç Çiftçi’ projesi için başvuruları başladı.
Bu yılki başvurular dönemi kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel ve hayvansal üretim, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL’ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları içinde yapılacak. Proje ön başvuruları 2-30 Nisan tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecek. Ön başvuruların, web tabanlı ‘https://gencciftci.tarim.gov.tr’ uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvuruların ise yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine yapılacağı kaydedildi.
Hatay Barosu Başkanı Dönmez yeniden aday
Başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından şahsen yapılacak. Genç çiftçiler çıktıları, projeyi ve istenilen belgeleri, ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği (projenin uygulanacağı yer) nüfusu yirmi binin altındaki yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacak. Başvurunun tamamlanmış olması için dosyanın bizzat elden teslim edilmesi şartı bulunuyor.
Başvurular, illerde vali veya vali yardımcısı başkanlığında kurulan komisyonlar vasıtasıyla değerlendirilecek. Başvuruda genç çiftçilerden herhangi bir ücret talebi olmayacak. Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerince imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER