Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya"Gülümseten Hayaller Topluluk Evi”açıldı

“Gülümseten Hayaller Topluluk Evi”açıldı

Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde deprem felaketi sonrasında toplumun iyileşmesine katkı sağlamak amacıyla, Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve Amazon Türkiye iş birliği, Sivil Alan Hareket Ağı desteğiyle “Gülümseten Hayaller Topluluk Evi” projesi hayata geçirildi. Açılışı dün saat 15.00’te Serinyol Pazaryeri’nde yapıldı.

Bu özel topluluk evi, afetten etkilenen bireylerin ve toplumun genel olarak iyileşmesine odaklanacak, hayatın normalleşmesini destekleyerek sosyal ihtiyaçları karşılayacak bir platform olarak tasarlandı.

Kodlama ve Sanat Terapisi ile Çocuklara ve Gençlere Öğrenme Alanı

Kodlama ve sanat terapisi ile çocuklara öğrenme alanı oluşturacak proje ile “Gülümseten Hayaller Topluluk Evi”nde çocuklar ve gençler; “Hayalimi Kodluyorum” programıyla dijital dünyaya adım atacaklar. Ayrıca, etkinlik atölyesinde sanat terapisi temelli programlar, müzik atölyeleri, dans, hareket ve beden farkındalığı eğitimleri, grup oyunları gibi çeşitli etkinliklere katılacaklar. Bu şekilde gençlerin yaratıcılıklarını geliştirirken aynı zamanda öğrenmelerine destek olunacak.

Duygusal ve Psikolojik İyilik Halini Desteklemek

Gülümseten Hayaller Topluluk evi, bireylerin travma sonrası iyileşme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla bireysel ve grup oturumları da düzenleyecek. Duygusal, sosyal ve psikolojik iyilik hallerini desteklemek için uzmanlar tarafından rehberlik edilecek. Bu sayede toplumun travma sonrası süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatması amaçlandı.

Sürdürülebilirlik ve Yerelleşme

Haya geçirilen bu proje aynı zamanda, depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde çalışmalar yapan yerel sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde yürütülecek ve Bu iş birlikleri Topluluk Evi’nin sürdürülebilir ve kalıcı bir hale gelmesini destekleyecektir. Böylece Sivil Alan Hareket Ağı desteğiyle toplumun uzun vadeli ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir merkez oluşturmayı amaçlıyor.

Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve Amazon Türkiye iş birliği, “Gülümseten Hayaller” projesi, toplulukları bir araya getirerek umut dolu bir geleceğe katkı sağlamayı hedeflerken bu işbirliği ile aynı zamanda Antakya’nın, burada yaşayan halkın geçtiği zorlu dönemin üstesinden gelecek ve yeni beceriler kazanacaklardır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER