Cuma, Ekim 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayGurbetçilerin sorunlarını dile getirdi.

Gurbetçilerin sorunlarını dile getirdi.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu’nda gurbetçilerin sorunlarını dile getirdi.

DEVLET VATANDAŞINI İSPİYON ETMEMELİ!

Çalışkan, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bilgilerinin AB ülkeleriyle paylaşılması sorununa dikkat çekerek, yapılan maaş kesintisini gündeme getirdi. Çalışkan, “Sorun sadece yabancı bir ülkedeki vatandaşlarımızın çifte maaşının engellenmesi değil. Genel itibarıyla, devlet vatandaşını ispiyon etmez, etmemeli.” dedi.

GURBETÇİLERİMİZ MAĞDUR!

Son dönemde çıkarılan bir yasayla Türkiye’de bulunan gurbetçi vatandaşların banka hesap bilgileri ve tapu bilgilerinin Avrupa Birliği ülkeleriyle paylaşıldığını belirten Çalışkan, “Bu paylaşımlar nedeniyle vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Eskiden ülkemize getirdikleri birikimlerini şimdi üçüncü ülkelere veya bulundukları ülkede yatırım yapma yolunu seçiyorlar. Bu konuya daha köklü bir çözüm bulunması lazım.” şeklinde konuştu.

UÇAK BİLETLERİ YÜKSEK, GURBETÇİ ÜLKESİNE GELEMİYOR

Türk Hava Yolları’nın yüksek bilet fiyatları nedeniyle gurbetçilerin yaz aylarında Türkiye’ye gelemediğini belirten Çalışkan, banka ve tapu bilgilerinin paylaşılmasının da vatandaşların ülkeye olan sevgisini ve bağlılığını azalttığını söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARI YETERSİZ

Çalışkan, yurt dışında emekli olan vatandaşların Türkiye’ye dönmek isteseler bile düşük emekli maaşları nedeniyle çalışmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Ülkemizde 12.500 lira emekli maaşı alınan bir yerde vatandaşa ‘Gel buraya yerleş.’ denmesinin bir anlamı yok, orada da emekli burada da emekli. Bu noktada köklü bir çözüm bulunması lazım.” dedi.

 

SORUNLAR KÖKLÜ BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ

Çalışkan, gurbetçilerin sorunlarının sadece emeklilikle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Şayet böyle bir komisyon kurulacaksa vatandaşlarımızın sadece emeklilik meselesi değil, emeklilikle birlikte diğer sorunlarını da içine alacak bir şekilde çalışma yürütülmesi gerekir.” çağrısında bulundu.

SAADET-GELECEK GRUBU ÇÖZÜM İÇİN KARARLI

Çalışkan, Saadet-Gelecek Grubu olarak yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların karşılaştığı sorunları meclise taşıdıklarını ve çözüm bulmak adına gerekli adımları atmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER