Salı, Eylül 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiGüzelmansur dan Muhtarlık Kanun Teklifi

Güzelmansur dan Muhtarlık Kanun Teklifi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, köy ve mahalle muhtarlıklarının hizmet binalarının kira, elektrik, su, doğalgaz, internet, kırtasiye gibi giderlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından ödenmesi için kanun teklifi verdi.

Kamu hizmeti görevi gören muhtarların asgari ücret düzeyinde aldıkları ödeneklerin giderlerini karşılamadığını belirten CHP’li Güzelmansur kanun teklifi ile ilgili şunları söyledi: “Muhtarlar kamunun hizmetteki ilk yüzüdür. Vatandaşlarımızın sorununu çözer. Taleplerini yerine getirir. Mahalle ve köylerin sosyal ve kültürel dokusunun korunmasına katkı sağlar. Kamu ve özel kesim tarafından yapılan yardım ve bağışları ihtiyaç sahipleriyle buluşturur. Bu ve benzeri görevleri nedeniyle muhtarların verdiği hizmet kamu hizmeti niteliğine haizdir. Muhtarlar aldıkları asgari ücret tutarındaki ödenekle kira, elektrik, su, internet, ısınma, kırtasiye, ikram gibi masraflarını karşılamanın çok altında kalıyor. Bu nedenle çoğu muhtarımız bu giderlerini kendi bireysel bütçelerinden karşılıyor. Oysa kamu hizmeti veren muhtarlarımızın zorunlu giderlerinin İçişleri Bakanlığı bütçesinden karşılanması gerekir.”

CHP’li Güzelmansur verdiği teklifte, İl İdaresi Kanunu’na ek madde ekleyerek, muhtarların hizmet gereklerine uygun her türlü giderinin, bulundukları illerin Kaymakamlıkları ve Valilikleri aracılığıyla İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanmasını öngörüyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER