Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHALK LİSELİLER CANSEL'İ UNUTMUYOR...

HALK LİSELİLER CANSEL’İ UNUTMUYOR…

Kadına yönelik her zulüm, şiddet ve tecavüzün karşısındayız…
Halkçı Lisesiler, öğretmeninin cinsel saldırısı sonrası intihar ederek yaşamını yitiren lise öğrencisi Cansel’e yönelik bu olayın cezasız kalmaması gerektiğini duyurdu. Halkçı Liseliler adına bir açıklama yapan Semire Gündüz, şunları söyledi:
“17 Şubat Çarşamba akşamı, henüz 18 yaşında olan Cansel Buse KINALI ismindeki genç kız, polis olan babasının silahı ile odasında intihar etmiştir. Sınava hazırlanan Cansel, okulunda görev yapan matematik öğretmeni Bayram ÖZCAN’a soru sormak için ‘hocam’ diye seslenmiş ve maalesef tecavüze uğramıştır. Okulda tecavüzcüsüyle daha fazla yüz yüze gelmeye dayanamayarak, Çarşamba akşamı intihar etmiştir. Bizim de şu anda amacımız, bu olayı da duyurup, artık bu tecavüz olaylarında gerekli en ağır cezanın verilip bu tecavüz olaylarını azaltmaktır.”
Halkçı Liseliler açıklamasının son bölümünde de şöyle denildi:

“Şimdiye kadar biz öğrencilere, okul hep ikinci evimizmiş gibi sevdirildi. Sadece bir öğretmenin yaptığı bu iğrenç hatadan dolayı, bütün okulları ve öğretmenleri kötüleyemem, hepsine saygım sonsuzdur, fakat bu, hak edenin ceza almasını istemiyoruz anlamına gelmez. En ağır ceza alınsın istiyoruz ki, kızları birer cinsel obje olarak görmekten vazgeçilsin. Kadınlara, şiddet ve tecavüz konuları hiçbir zaman için son bulmayacak olabilir, ama azaltılabilir. Bunu azaltmak da bizlerin elinde. Dünyanıza kadınları sığdırmayı ve onları birer cinsel obje şeklinde görmemeyi öğrenmeniz lazım. Halk-Lis Hatay olarak, merhumeye Allahtan rahmet, kederli ailesine sabır ve metanet diliyor, bundan sonra da kadınlarımıza karşı şiddet, tecavüz ve benzeri her türlü zulme karşı yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER